Χαμηλούς τόνους κρατά ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού γνωρίζει πως ο χειρότερος εχθρός για τον Ολυμπιακό μετά τις τελευταίες εξαιρετικές εμφανίσεις είναι η χαλάρωση.

Ο Βάσκος τεχνικός αποφεύγει τα μεγάλα λόγια περί τελικών και θέλει να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του γνωρίζοντας πως ακολουθούν δύσκολα ματς εντός κι εκτός τειχών και περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν.

«Δεν ξέρω πού μπορούμε να φτάσουμε, αλλά ούτε και το σχεδιάζω, διότι αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πού μπορούμε να φτάσουμε και τι θα κάνουμε στο μακρινό μέλλον, θα χάσουμε σίγουρα την πρόκριση με τη Ρούμπιν. Το μόνο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή, όσον αφορά τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, είναι να πάρουμε την πρόκριση. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι στη Ρωσία, ξεπεράσαμε τις δυσκολίες του γηπέδου και της θερμοκρασίας, αλλά πρέπει να τα πάμε καλά και στη ρεβάνς για να περάσουμε», δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που ακόμη δεν σκέφτεται τον επαναληπτικό. «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αυτό με τον Πανιώνιο. Ευτυχώς παίξαμε Τρίτη κι έχουμε χρόνο για να προετοιμαστούμε, γιατί θα είναι δύσκολα τα πράγματα» πρόσθεσε.

Περί συμβολαίου

Το θέμα της ανανέωσης συμβολαίου του Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένει ανοικτό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κάνει ανοικτή πρόταση στον Βάσκο τεχνικό, ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει μετά το τέλος της σεζόν. Ο «Τσινγκούρι» είναι ευτυχής στον Ολυμπιακό και απόλυτα ικανοποιημένος με τις συνθήκες εργασίας σε μία εποχή που λίγες είναι οι ομάδες χωρίς προβλήματα, ακόμη και στην πατρίδα του. Ωστόσο πάντα υπάρχει στο μυαλό του ο επαναπατρισμός και οι εξαιρετικές εμφανίσεις των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη αυξάνουν διαρκώς τις μετοχές του στην Primera Division. Στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν πάντως πως θα παραμείνει…

Προσγείωση και προσοχή

Σήμερα οι παίκτες του Ολυμπιακού επιστρέφουν στις προπονήσεις μετά το χθεσινό ρεπό. Στο ματς της Κυριακής με τον Πανιώνιο στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν θα είναι διαθέσιμος ο τιμωρημένος Αριέλ Ιμπαγάσα (που χθες πήγε στου Ρέντη για προπόνηση!), ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Όλοφ Μέλμπεργκ, που πιθανώς να προφυλαχθεί μετά τον τραυματισμό του στη Μόσχα.

Από εκεί και πέρα, ο Μέγερι θα διατηρήσει τη θέση του τερματοφύλακα, αφού ο Βαλβέρδε δεν θέλει να υπάρχει κάποιο απρόοπτο με τον Κάρολ και να χρησιμοποιήσει στη ρεβάνς με τη Ρούμπιν Καζάν τον νεαρό Μπάμποβιτς, από τη στιγμή που ο Ούγγρος θα είναι τιμωρημένος. Σημειώνεται πως παρά το χθεσινό ρεπό, αποθεραπεία πήγαν κι έκαναν οι Τοροσίδης και Χολέμπας, ενώ θεραπεία ακολούθησε ο Παπάζογλου, που επέστρεψε με ένα μεγάλο αιμάτωμα στον αστράγαλο.

Πηγή: sport-fm.gr