Σκουρτόπουλος: Καλό το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα, αλλά την ομάδα την κάνει η καρδιά

«Αν δείξουμε χαρακτήρα και αντιδράσουμε, όλα θα πάνε καλά»


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
14:34
21/11/2017
Σκουρτόπουλος: Καλό το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα, αλλά την ομάδα την κάνει η καρδιά
loading

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλς μίλησε για τη «νέα» Εθνική και την προσπάθεια που θα κάνει στα πρώτα ματς των προκριματικών, στάθηκε στα πρόσωπα που συνθέτουν την ομάδα, τις απουσίες και υπογράμμισε ότι ενδέχεται να παρουσιαστεί πλήρης στα επόμενα ματς.

Αρχικά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε ότι «είναι μια Εθνική με την ίδια βαρύτητα και σημασία όπως και όλες οι προηγούμενες. Υπάρχουν παιδιά που έχουν παρελθόν στην ομάδα, υπάρχουν παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά συνολικά σε επίπεδο εθνικών. Τα παιδιά έχουν παρουσιάσει εξαιρετική εικόνα από χθες. Είναι θετικό αυτό που εισπράττουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν και με το παραπάνω στο καθήκον τους. Δυστυχώς οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να έχουμε την ομάδα που επιθυμούμε».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Δεν είναι θέμα του προπονητή, αλλά FIBA και EuroLeague που πληγώνει κάποιες χώρες περισσότερο και ανάμεσα σε αυτές είναι και η Ελλάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση. Κάναμε τις κλήσεις μας και προσθέσαμε παιδιά από το ελληνικό πρωτάθλημα και από τις μικρές Εθνικές που έχουν δείξει καλά στοιχεία. Και με τη λογική να μπουν στο κλίμα, να έχουν παρουσίες αν χρειαστεί στο μέλλον να βοηθήσουν. Παρουσιάστηκε και ο Μήτογλου, είναι θετικό για εμάς. Είναι εκτός στα παιχνίδια της EuroLeague και πιστεύω ότι θα του κάνει καλό. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι έτοιμα και η πρώτη εντύπωση έχει κερδηθεί».

Όσον αφορά τη θέση του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, είπε: «Δεν έχω κάτι επίσημο. Έκανα στην αρχή κάποιες επαφές με τις ομάδες, όταν ήταν να κάνω τις κλήσεις. Μίλησα με ανθρώπους, προπονητές και τα παιδιά των ομάδων. Για τον Μήτογλου ενημερώθηκα όταν αποφασίστηκε. Τα παιδιά του Ολυμπιακού έχουν τοποθετηθεί και είναι σεβαστό αυτό που λένε. Υπάρχει  μια δυσκολία, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Οι άλλες ομάδες δεν έχουν πληγωθεί όσο εμείς και πιστεύω ότι ξεκινάμε με το πιο δύσκολο παιχνίδι. Η Αγγλία είναι τρία χρόνια ίδια δομημένη».

Για το πρώτο ματς με την Αγγλία υποστήριξε ότι «είναι δύσκολο, διότι έχουμε και τρεις ημέρες. Η διάθεση είναι τρομερή. Όπως είπα και στα παιδιά χθες, ωραίο είναι το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα, αλλά τις ομάδες τις κάνει η καρδιά. Αν δείξουμε χαρακτήρα και αντιδράσουμε, όλα θα πάνε καλά. Πραγματικά το λέω, η πρώτη εντύπωση είναι θετική».

Και κατέληξε ως εξής: «Η επιλογή θα γίνει από τα 16 παιδιά που είναι εδώ. Στόχος είναι να πάμε με τους 14 που θα ακολουθήσουν και το παιχνίδι στο Ηράκλειο. Άλλες Ομοσπονδίες έχουν κάνει συμφωνίες και με τις ομάδες. Όσο εγώ είμαι ενημερωμένος δεν υπάρχει κάτι τέτοιο από τη δική μας πλευράς. Ίσως το δεύτερο παιχνίδι θα μπορούσαμε να το χειριστούμε διαφορετικά και εννοώ όλες τις πλευρές. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια παιδιά. Το κόστος δεν θα είναι τόσο μεγάλο και αυτό θα λειτουργούσε υπέρ της Εθνικής ομάδας. Έχει τελειώσει το θέμα. Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν».

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει