Τα όσα έγιναν στο φιλικό αγώνα της ΑΕΚ με την Καλλιθέα δεν αποκλείεται να στοιχίσουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ, καθώς έπειτα από τη σύνταξη του φύλλου αγώνα από τον πρώτο διαιτητή είναι υπαρκτός ο κίνδυνος τιμωρίας της «Ένωσης». Αν και ο διαιτητής της φιλικής αναμέτρησης, ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος, στο φύλλο αγώνα που συνέταξε ρίχνει το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών στην Αστυνομία, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και τιμωρία της ΑΕΚ, για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αναλυτικά σ το φύλλο αγώνα αναγράφεται:

«Στο 70’ του αγώνα τραυματίστηκα. Στο 83’ μεγάλος αριθμός φιλάθλων με διακριτικά της ΑΕΚ, εισήλθαν στον περιβάλλοντα χώρο και δίπλα από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας. Ενημερώθηκε αμέσως παράγοντας της γηπεδούχου ομάδας και αυτός με τη σειρά του ενημέρωσε την Αστυνομία.

Στα επόμενα δύο λεπτά η αστυνομία έμεινε αμέτοχη, παρόλο που υπήρχε κοντά διμοιρία, ενώ και από τα μεγάφωνα δεν έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις. Κάποιοι φίλαθλοι της ΑΕΚ άρχισαν να γίνονται απειλητικοί προς τον πάγκο της ομάδας τους και να δημιουργούν προβλήματα σπρώχνοντάς τον.

Μην μπορώντας κανείς να εγγυηθεί την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο αναγκαστήκαμε να διακόψουμε το παιχνίδι στο 86’.

Μετά το σφύριγμα της διακοπής μεγάλος αριθμός φιλάθλων εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση χειροτέρευε.

Οι οπαδοί πλήθαιναν και ξεκίνησαν επεισόδια με τις δυνάμεις της Αστυνομίας με αντικείμενα, πέτρες και καρέκλες – οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν με χρήση χημικών. Αυτό συνεχίστηκε για δέκα λεπτά, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να εισέλθουμε στα αποδυτήρια. Η αστυνομική δύναμη κρίνεται ανεπαρκής.»

Είναι λοιπόν σαφές πως παρότι ο Δημητρακόπουλος καταλογίζει ευθύνες κυρίως στην Αστυνομία για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο, είναι πολύ πιθανό η παραβατική συμπεριφορά των οπαδών της ΑΕΚ να στοιχίσει στην ΠΑΕ πιθανή τιμωρία καθώς τα όσα συνέβησαν αναφέρονται ξεκάθαρα και αναλυτικά.

Πηγή: gazzetta.gr