Ασπίδα προστασίας στην ομάδα του ύψωσε ο Νίκος Κωστένογλου. Παρά την ήττα (1-0) απ’ τον Ατρόμητο, ο τεχνικός της ΑΕΚ δεν εξέφρασε κανένα παράπονο για τους παίκτες του.

Αφού απέδωσε, λοιπόν, την κακή εικόνα τους στην κούραση και δεν έψαξε δικαιολογίες στη διαιτησία, τόνισε πως το μόνο που δεν θέλει να δει τώρα είναι απογοήτευση.

Ερωτώμενος, δε, για μεταγραφές, εμφανίστηκε απόλυτος, ξεκαθαρίζοντας πως θα ήταν ανήθικη μια τέτοια συζήτηση όταν οι υπάρχοντες παίκτες είναι απλήρωτοι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κωστένογλου

Για τους λόγους της ήττας: «Πολλοί παράμετροι έπαιξαν ρόλο που χάθηκε το ματς. Όλο αυτό το διάστημα κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Τα τρια παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα μας επηρέασαν και κατά διαστήματα φαινόταν πως ήμασταν κουρασμένοι. Είχαμε δυο αναγκαστικές αλλαγές. Παρόλα αυτά, ο Ατρόμητος ξεκίνησε πιο καλά στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν μας δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες. Και γενικώς δεν μας δημιούργησε ευκαιρίες εκτός από μια».

Για την απόδοση της ομάδας του: «Δεν έχω κανένα παράπονο από την προσπάθεια των παικτών μου. Είχαμε επίσης δυο πολύ κλασικές ευκαιρίες, για να πετύχουμε γκολ. Ήταν φυσιολογικό πως θα ερχόταν και η ήττα. Δεν θέλω να υπάρξει απογοήτευση. Και δεν πρέπει να σβήσουμε την προσπάθεια που έχει γίνει. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά».

Για την επόμενη μέρα: «Έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς της Πέμπτη. Φαίνεται εύκολο, αλλά θα καταλάβουμε πως είναι δύσκολο. Οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά με πίστη. Και θα το κάνουμε. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά την ήττα. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες. Η αμυντική λειτουργία ήταν καλή. Και η επιθετική μας λειτουργία θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά δεν είχαμε σε ορισμένες στιγμές την φρεσκάδα».

Για τη διαιτησία: «Απ’ ότι μ’ έχουν ενημερώσει, η περίπτωση του πέναλτι ήταν πέναλτι. Στην περίπτωση του γκολ, θεωρώ πως προηγήθηκε φάουλ. Δεν θέλω όμως να ψάξω για δικαιολογίες. Καλύτερα, νομίζω, να είχε δοθεί το πέναλτι. Γιατί στην φάση του γκολ μπορεί και να επηρεάστηκε ο διαιτητής από την λανθασμένη απόφαση για το πέναλτι. Δεν θέλω να ψάξω για δικαιολογίες. Και ας μην ρίχνουμε τις ευθύνες στην διαιτησία. Θεωρώ πως επηρεάστηκε ο διαιτητής από την λάθος απόφαση για το πέναλτι.

Δεν μου αρέσει, όμως, μετά από μια ήττα να ψάχνουμε δικαιολογία στο διαιτητή. Το σημαντικό είναι πως μέχρι το τελευταίο λεπτό, οι παίκτες μου μάχονταν για το γκολ. Αλλά έπαιξε καθοριστικό ρόλο για εμάς το γεγονός πως υπήρχαν τρία παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Και κατά δεύτερον προέκυψε και η αναγκαστική αλλαγή του Λυμπερόπουλου. Νομίζω ότι έχει πάλι ένα θλαστικό τραύμα, στο ίδιο σημείο που την είχε υποστεί. Και ο Κλωναρίδης ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις κυρίως από την κούραση».

Για το ενδεχόμενο μεταγραφών: «Δεν θέλω να συζητώ μετά από μια ήττα για μεταγραφές. Θα συνεχίσω να στηρίζω τους παίκτες. Και θεωρώ ανήθικο απέναντι στους παίκτες που έχουμε, αν δεν λυθεί το πρόβλημα το οικονομικό, να ζητήσω μεταγραφές. Είναι σημαντικό να έχουμε ένα υγιές κλίμα στα αποδυτήρια και ας έχουμε λιγότερες επιλογές».

Για το ματς Κυπέλλου με την Καλαμάτα: «Πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στο παιχνίδι της Πέμπτης. Δεν θέλω να σκύψουμε το κεφάλι. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά την ήττα. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Μπορούσαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αλλά τα παιδιά έδωσαν τα πάντα. Υπήρχε μεγάλη κούραση. Και φοβόμουν πως θα μπορούσε να βγει. Δεν καταφέραμε να αποφύγουμε αυτή την ήττα. Είναι σημαντικό να δούμε την επόμενη μέρα, ποια είναι τα ψυχικά αποθέματα του καθενός. Αλλά δεν πρέπει να χαλάσουμε την καλή εικόνα».

Για τους τραυματίες γενικότερα: «Ο Καφές είναι αρκετά έτοιμος, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσει να ξεκινήσει. Οι παίκτες που απέχουν θα πρέπει να ενταχθούν ομαλά. Όμως κάποιες φορές, οι καταστάσεις σε πιέζουν. Ούτε ο Λυμπερόπουλος φταίει, ούτε το ιατρικό επιτελείο. Το παιχνίδι θα είχε άλλη εικόνα, αν δεν υπήρχε ματς μεσοβδόμαδα. Όχι δικαιολογίες, όχι απογοήτευση. Θα ήταν απογοήτευση, αν έβλεπα μια ομάδα αδιάφορη. Δεν είδα όμως κάτι τέτοιο».

Πηγή: sport-fm