Κάθε χρόνο παρουσιάζει ένα σύνολο που προσφέρει θέαμα. Το «ιερό δισκοπότηρο» μπορεί να μην το έχει σηκώσει, τα όνειρά του μπορεί να μην έχουν πραγματοποιηθεί, ωστόσο, έχει κερδίσει το σεβασμό όλων. Ο Αρσέν Βενγκέρ συμπληρώνει 200 ευρωπαϊκά παιχνίδια και το england365.gr σας τα παρουσιάζει με αριθμούς.
Ο Γάλλος προπονητής είναι έτοιμος να σβήσει …200 κεράκια στην ευρωπαϊκή του τούρτα, στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, και ο ίδιος θυμάται «τα πολλά βράδια στα ξενοδοχεία και στα αεροπλάνα».
Τι έχει πετύχει, όμως, ο Βενγκέρ όλα αυτά τα χρόνια, εκτός συνόρων;

95 Νίκες

21 με Μονακό, 74 με Άρσεναλ

54 Ισοπαλίες

8 με Μονακό, 46 με Άρσεναλ

50 Ήττες

12 με Μονακό, 38 με Άρσεναλ

3 Τελικοί

1992 Κυπελλούχων, 2000 UEFA, 2006 Τσάμπιονς Λιγκ

Και όλα αυτά μέσα σε 23 χρόνια, αφού τόσα πέρασαν από την στιγμή που ο μηχανικός –με μεταπτυχιακό στα οικονομικά- συστήθηκε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τι άλλο γράφει το κοντέρ;

14 συνεχόμενα χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η Άρσεναλ δίνει το «παρών» στους ομίλους της διοργάνωσης ανελλιπώς από το 1998.
7 διαφορετικές ομάδες έχει αντιμετωπίσει από την Ισπανία.
6 διαφορετικούς συλλόγους από τη Γερμανία και την Ιταλία.
5 από τη Γαλλία.
Σε 20 διαφορετικές χώρες έχει ταξιδέψει για ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ο ίδιος θεωρεί ότι «για να είσαι επιτυχημένος και να είσαι συνεχώς σε υψηλό επίπεδο πρέπει να αφήνεις πίσω το παρελθόν και να συγκεντρώνεσαι στο μέλλον». Και αν δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο, είναι αποφασισμένος να κοιτάξει μπροστά και να ετοιμάσει ακόμη μια φουρνιά παικτών για την Άρσεναλ.

Πηγή: england365.gr