Τα μυστικά της επιτυχίας του φετινού Παναθηναϊκού αποκάλυψε ο Σίλβα Κλέιτον. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος τόνισε πως το κλίμα στα αποδυτήρια και η εμπιστοσύνη μεταξύ των παικτών έχουν οδηγήσει τους «πράσινους» στην κορυφή. Ακόμη, ο Κλέιτον διαβεβαίωσε τους φίλους της ομάδας ότι o ίδιος και οι συμπαίκτες του θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής»:

Για το κακό ξεκίνημα και τη μεταμόρφωση της ομάδας:
«Το καλοκαίρι η ομάδα ψαχνόταν. Έφυγαν σημαντικοί παίκτες όπως ο Σισέ και ο Ζιλμπέρτο και οι νέοι παίκτες προσπαθούσαν ακόμη να προσαρμοστούν. Κανείς δεν ήθελε να αποκλειστούμε, αλλά αυτοί οι αποκλεισμοί μας πείσμωσαν, γιατί πιστεύαμε στις δυνατότητες της ομάδας. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στον Παναθηναϊκό και ένας καλός προπονητής που ξέρει τι θέλει και τι ζητάει.

Συνεχίσαμε να δουλεύουμε καθημερινά και πολύ σκληρά και αυτή η δουλειά βγαίνει πλέον στο γήπεδο. Έχουμε βρει τον ρυθμό μας και έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αλλά ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Για το μυστικό της επιτυχίας:
«Νομίζω το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια και η ομαδικότητα. Επίσης, πιστεύω πολύ στην ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Αν νιώθεις καλά, αυτό σε βοηθά να παίζεις καλύτερα. Και εμείς νιώθουμε καλά. Υπάρχει εμπιστοσύνη και πιστεύουμε ο ένας στον άλλο.

Η διοίκηση έχει στηρίξει την ομάδα και τον προπονητή, ο προπονητής στήριξε εμάς, εμείς πιστεύουμε τον προπονητή. Κάπως έτσι βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν μυστικά».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού:

«Όταν υπάρχουν καλοί παίκτες, είναι ευκολότερο να παίξεις καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που βγαίνει στο γήπεδο δεν είναι προϊόν ενός παίκτη, αλλά όλης της ομάδας. Κι εμείς έχουμε τον Λέτο, τον Κουίνσι, τον Ζέκα, τον Κατσουράνη.

Προσπαθούμε να παίξουμε μοντέρνο ποδόσφαιρο, απλά, γρήγορα και με τη μία.
Αλλάζουμε διαρκώς θέσεις και έχουμε συνεχή κίνηση. Προσπαθούμε επίσης να αρχίζουμε την πίεση από ψηλά και να μην δίνουμε χώρους στον αντίπαλο. Στο ποδόσφαιρο, οι ομάδες πρέπει πλέον να τρέχουν πολύ μέσα στο γήπεδο».

Για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό:
«Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει αυτός ο αγώνας για την ομάδα και για τους φιλάθλους μας. Και να είναι σίγουροι ότι θα δώσουμε το 150% των δυνατοτήτων μας ώστε να νικήσουμε και να αυξήσουμε τη διαφορά. Τα ντέρμπι είναι ανοικτά και απρόβλεπτα παιχνίδια και χρειάζονται υπομονή.

Έχουμε μπροστά μας αρκετές ημέρες για να ηρεμήσουμε και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτό το μεγάλο παιχνίδι».

Για τον Ολυμπιακό:
«Είναι μια δυνατή ομάδα, με καλούς παίκτες και τους σεβόμαστε. Εμείς όμως πρέπει να κοιτάζουμε τη δουλειά μας και όχι τον αντίπαλο».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

«Σίγουρα μπορούμε γιατί ξέρουμε τις δυνατότητες αυτής της ομάδας. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε εδώ. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις για να είμαστε σε κάθε παιχνίδι και καλύτεροι. Το θέμα δεν είναι να κάνεις ένα ή δύο καλά ματς, αλλά να έχεις διάρκεια».

Για το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ:

«Με την ΑΕΚ χαλαρώσαμε και της δώσαμε το δικαίωμα να πιστέψει ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι. Γι αυτό πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και στη δουλειά μας. Νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε».

Για το αν μπορούν να κατακτήσουν την ομάδα:
«Ναι, πιστεύω πολύ στην ομάδα. Έχουμε καλό σύνολο, καλούς ποδοσφαιριστές, καλό προπονητή, αλλά πάνω από όλα έχουμε πνεύμα νικητή. Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί σε όλα τα ματς και όχι μόνο στα ντέρμπι. Βήμα -βήμα πρέπει να δίνουμε μάχη για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Για την απουσία του Ζιλμπέρτο:

«Σίγουρα έφυγαν κάποιοι σημαντικοί παίκτες. Ηρθαν όμως κάποιοι άλλοι. Ετσι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Πλέον δουλεύουμε πολύ ο ένας για τον άλλον και προσπαθούμε να είμαστε πιο ομαδικοί».

Για την απουσία του Σισέ:

«Αυτή τη στιγμή η ομάδα παίζει άλλο ποδόσφαιρο, πιο γεμάτο. Αναπτύσσεται γρήγορα από το κέντρο, από τα άκρα, με μακρινές και κοντινές πάσες και οι παίκτες αλλάζουν θέσεις. Γενικώς, είναι δύσκολο για τον αντίπαλο να αντιμετωπίσει αυτό το παιχνίδι γιατί είναι πιο απρόβλεπτο».

Για την απόδοσή του:
«Είναι καλό να παίρνεις ευκαιρίες και να σε εμπιστεύονται. Ο κ. Φερέιρα με εμπιστεύθηκε και μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Δεν είναι εύκολο το έργο του ποδοσφαιριστή όταν δεν έχει συνέχεια και ρυθμό. Βρίσκομαι τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό και πάντα προσπαθούσα και προσπαθώ.

Όταν όμως έχεις παιχνίδια στα πόδια σου, έχεις και καλό ρυθμό. Ο προπονητής μου δίνει τις ευκαιρίες που χρειάζομαι και εγώ θέλω να τον ευχαριστήσω ανταποδίδοντας με την απόδοσή μου».

Πηγή: sport-fm.gr