Η έλευση του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της ΑΕΚ μπορεί να βελτιώσει (μπορεί και όχι) την εικόνα της ομάδας, ωστόσο τα προβλήματα της «Ένωσης» είναι πολύ μεγαλύτερα από αγωνιστικά. Η οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ είναι απελπιστική, με τις οφειλές να τρέχουν και τα έσοδα να είναι ελάχιστα.

Η διοίκηση αναζητεί 4 εκατ. ευρώ και από αυτά τα μισά μέχρι το τέλος του μήνα για να καλύψει πολλές «τρύπες». Οι ποδοσφαιριστές παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες (εξαίρεση φέρεται να αποτελεί ο Γκούντγιονσεν), ορισμένοι χαμηλόμισθοι παίκτες και υπάλληλοι της ΠΑΕ αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα, οι οφειλές προς Δημόσιο και τρίτους «τρέχουν» και τα προβλεπόμενα έσοδα δεν φτάνουν ούτε για να καλυφθούν οι παλιές υποχρεώσεις.

Ο Σταύρος Αδαμίδης υποσχέθηκε στους παίκτες πως θα λάβουν ένα σημαντικό μέρος των οφειλομένων από τη δόση του τηλεοπτικού συμβολαίου και τα έσοδα του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά ήδη βρίσκεται στη… γύρα για επενδυτή. Κι αυτό γιατί η πρόθεση της Petit Chateau να βάλει αρχικά 2,5 εκατ. ευρώ συνοδευόταν από αξιώσεις των υποψηφίων επενδυτών για έλεγχο των δικαιωμάτων των παικτών, απόκτηση παικτών που η ίδια εταιρεία μανατζάρει, μέχρι και ορισμό τοποτηρητή της στην Αθήνα για να ελέγχει τα πεπραγμένα της διοίκησης.

Και μέσα σε όλα… μεταγραφή

Την ώρα που χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών, είναι πιθανό η ΑΕΚ να προχωρήσει σε μία ή και δύο μεταγραφές. Η διοίκηση θέλει με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει εμπράκτως τη στήριξή της στο νέο προπονητή κι εξετάζονται διάφορες λύσεις. Ο Νίκος Κωστένογλου ξέρει τις ανάγκες της ομάδας και δεν πιέζει για προσθήκες, αλλά έχει κάποιους παίκτες στα υπόψη. Εξετάζονται-φυσικά-μόνο παίκτες που έμειναν ελεύθεροι από Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, πιθανώς και του Αστέρα Τρίπολης αν παραμείνει η ποινή του υποβιβασμού. Το «μενού» περιλαμβάνει από στόπερ (Τομάς, Πουλίδο), μεσοαμυντικούς (Άλβαρες, Ντιέ, Καρντόσο) και μπακ (Χργκόβιτς), μέχρι εξτρέμ (Καραλής) και σέντερ φορ (Μαρτίν).

Για την ώρα, πάντως, βασικό μέλημα του Νίκου Κωστένογλου είναι να πάρει το μέγιστο από το υπάρχον δυναμικό. Η «ανάσταση» του Έιντουρ Γκούντγιονσεν είναι ένα από τα πρώτα στοιχήματα του 41χρονου προπονητή, που όρισε διπλή προπόνηση για την Παρασκευή και «χάλασε» το ρεπό του Σαββατοκύριακου στους παίκτες ορίζοντας προπόνηση για το πρωί του Σαββάτου.

Πηγή: sport-fm.gr