Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Σπύρος Γιαννιώτης κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο 36χρονος ολυμπιονίκης ευχαρίστησε τους ανθρώπους που ήταν κοντά του όλο αυτόν τον καιρό αλλά και τον απλό κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ είπε και στην εγκυμονούσα  σύζυγο του που βρισκόταν στην αίθουσα.

«Κέρδισα το μετάλλιο προχθές, το πήρα στα χέρια μου στην απονομή αλλά νομίζω σήμερα συνειδητοποίησα τι έκανα. Ο κόσμος σήμερα και όλοι εσείς που ήρθατε να με υποδεχτείτε είναι κάτι μοναδικό, πρωτόγνωρο και κάτι που θα μείνει για πάντα μέσα μου. Σας ευχαριστώ όλους, όσοι με στήριξαν, όσους με έχουν βοηθήσει αυτά τα χρόνια είναι πάρα πολλοί, αλλά αυτούς που θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή είναι την οικογένεια μου που με έβαλε στο κολύμπι, τον προπονητή μου που ξεκινήσαμε μια πορεία μαζί. 19 χρονών, 20 πήγαμε στο Σύδνεϋ πρώτη φορά και φτάσαμε μετά από 16 χρόνια να κατακτήσουμε ένα μετάλλιο, ένα απωθημένο και δικό μου και του Νίκου. Είναι μοναδικές οι στιγμές.

Δεν ξεχνάω την γυναίκα μου που τα τελευταία πολλά χρόνια με ανέχεται , ήταν πολύ δύσκολες οι στιγμές, πραγματικά με έχει στηρίξει και δεν έχω λόγια να το εκφράσω», ανέφερε.

Τα μάτια του βούρκωσαν όταν αναφέρθηκε στην δύναμη που πήρε από τον κόσμο και όταν τόνισε ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει την καριέρα του.

«Τα μηνύματα που έλαβα από κόσμο, από φίλους, από ανθρώπους που μπορεί να μην γνωριζόμαστε είναι πραγματικά αυτά που με κάνανε και πίεσα τόσο πολύ τον εαυτό μου στα τελευταία μέτρα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ.  Σε όλους αυτούς αφιερώνω αυτή την προσπάθεια.

Κλείνω την καριέρα μου τόσο όμορφα και τόσο μοναδικά», υπογράμμισε.