Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Ότο Ρεχάγκελ στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Αργεντινή. Ο Γερμανός προπονητής δήλωσε: «Αύριο είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για μας. Η Αργεντινή είναι ένας μεγάλος αντίπαλος και θέλουμε να νικήσουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε ατομικά λάθη όπως κάναμε στους άλλους δύο αγώνες. Ο πρώτος αγώνας κρίθηκε από τα λάθη, ο δεύτερος όχι. Και στα δύο παιχνίδια βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Το ένα καταφέραμε να το γυρίσουμε, το άλλο όχι. Θα πρέπει να αποφύγουμε τα ίδια λάθη».

Σχετικά με τις ικανότητες και τη συμμετοχή του Λιονέλ Μέσι στην αυριανή αναμέτρηση, ο «Όθωνας» τόνισε: «Ο Μέσι όντως είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο κι έχει πολλές ικανότητες. Όμως το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους παίκτες της Αργεντινής. Ο Αγκουέρο και ο Μιλίτο είναι επίσης παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Εμείς θα προσπαθήσουμε με ομαδική δουλειά να τους σταματήσουμε. Οι παίκτες μου θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να ανταπεξέλθουν. Το ματς ξεκινάει στο 0-0 και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν».

Σε ερώτηση για τη… σνομπ στάση του Μαραντόνα που δεν αναφέρθηκε καθόλου στη δική μας ομάδα, ο Ρεχάγκελ αρκέστηκε στα εξής: «Δεν λέει τίποτα η συμπεριφορά του Μαραντόνα. Δεν θέλω να σχολιάσω τα λεγόμενά του. Πολλές φορές γίνονται τέτοιες ερωτήσεις για να δημιουργείται κόντρα μεταξύ των προπονητών. Δεν έχω την πρόθεση να κάνω κάτι τέτοιο. Ο καθένας έχει την ευθύνη γι’ αυτά που λέει».