Μπορεί να συγκρούονται για έκτη φορά μέσα στο 2011,όμως κανένας άνθρωπος ανά την υφήλιο δεν φαίνεται να «χορταίνει» να βλέπει Μπαρτσελόνα κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι δύο υπερδυνάμεις της Ισπανίας διεκδικούν απόψε στην Καταλονία (24:00) το Σούπερ Καπ Ισπανίας, στον δεύτερο τελικό της διοργάνωσης, μετά το 2-2 της περασμένης Κυριακής στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον Σεσκ Φάμπρεγκας πλέον στο ρόστερ της και με τη «βούλα» (αν και δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή του στο αποψινό παιχνίδι) θέλει τη νίκη για να φτάσει τις τρεις σερί κατακτήσεις στο θεσμό και τις 10 συνολικά.

Στους «μπλαουγκράνα» αρκούν και οι ισοπαλίες μέχρι ένα γκολ, ωστόσο, σε μια τέτοια κόντρα και μπροστά στο κοινό τους, μοναδικός στόχος θα είναι πιθανότατα η νίκη.

Ο Τσάβι δεν θα είναι στο αρχικό σχήμα. Αντίθετα, επιστρέφει πάλι στην ομάδα ο Αλέξις Σάντσες, ο οποίος απέδειξε από το πρώτο παιχνίδι για ποιον λόγο τον απέκτησαν οι πρωταθλητές της Primera Division. Απών για άλλη μία φορά θα είναι ο αρχηγός, Πουγιόλ.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο τα πράγματα είναι πιο απλά. Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα, εκτός κι αν γίνει παιχνίδι με πολλά γκολ και φτάσει σε επίπεδα ισοπαλιών με τρία γκολ και πάνω.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είδε τους παίκτες του να πιάνουν τη «μισητή» αντίπαλο από το λαιμό μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά στις μοναδικές φάσεις που έκανε σε όλον τον αγώνα, σκόραρε ισάριθμες φορές. Οι «μερένχες» δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και αναμένεται αν στηριχθούν και πάλι στην πολύ καλή φόρμα των Μπενζεμά και Ρονάλντο, ενώ το σύστημα δύσκολα θα αλλάξει.

Το δέλεαρ για τη «βασίλισσα» είναι μεγάλο, αφού αν πάρει τον τίτλο μέσα στο άντρο της μεγαλύτερης αντιπάλου της, θα σπάσει το σερί της και θα την φτάσει στις εννέα κατακτήσεις.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπαρτσελόνα
(Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Μασεράνο, Πικέ, Αμπιντάλ, Τιάγκο, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Σάντσες, Μέσι, Βίγια.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο, Μαρσέλο, Κεντίρα, Αλόνσο, Ντι Μαρία, Εζίλ, Ρονάλντο Μπενζεμά

Διαιτητής: Φερνάντεθ Μπορμπαλά

Γήπεδο: Καμπ Νου

Πηγή: sport-fm.gr