Κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού φιλοδοξεί να γίνει ο Ματ Χάουαρντ, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Γαύρος». «Θέλω να γίνω μέλος της ομάδας που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα», τόνισε ο 22χρονος φόργουορντ. «Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα τα καταφέρω», είπε για την προσαρμογή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ο Αμερικανός απόφοιτος του Μπάτλερ.

Αναλυτικά, ο Ματ Χάουαρντ μίλησε για:

-τους στόχους με τον Ολυμπιακό: «Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να αρχίσω δουλειά με τους νέους μου συμπαίκτες. Οι στόχοι μου είναι πάντα υψηλοί και από τα λίγα που γνωρίζω για τον Ολυμπιακό είναι ότι και οι στόχοι της ομάδας είναι πάντα οι υψηλότεροι δυνατοί. Συμβαδίζουμε, λοιπόν, κι αυτό είναι υπέροχο. Θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας, της ομάδας που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα».

-τις δυσκολίες προσαρμογής:
«Δεν θα είναι εύκολο για μένα. Δεν υπάρχει ένας διακόπτης που τον πατάς και μαθαίνεις τα νέα συστήματα. Ο μικρότερος χρόνος επιθέσεων (σ.σ. στο NCAA είναι 35 δευτερόλεπτα) θα είναι σίγουρα πρόβλημα και θα πρέπει να μάθω να κινούμαι και να σκέφτομαι πιο γρήγορα. Σίγουρα πάντως έχω τη διάθεση και την εξυπνάδα για να καταφέρω να μπω όσο το δυνατό πιο γρήγορα στο ρυθμό. Θα προσαρμοστώ άνετα και στη ζωή της πόλης, είμαι ήσυχος τύπος και δεν ζητάω πολλά».

-το αγωνιστικό του προφίλ:
«Όποτε μπαίνω στο γήπεδο δίνω όλες μου τις δυνάμεις. Έτσι έχω μάθει να αγωνίζομαι. Γνωρίζω καλά τον εαυτό μου, τι μπορώ να κάνω και τι όχι, και το να δίνω το 100% δεν με προδίδει ποτέ».

-τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Έχω ακούσει ότι δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα και ανυπομονώ να τη ζήσω. Δεν θα τους δώσω καμία υπόσχεση, απλά θα τους πω ότι είμαι ενθουσιασμένος που ήρθα στον Ολυμπιακό και θέλω πολύ να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Μακάρι στο τέλος της χρονιάς να χαμογελάμε μαζί τους».

Πηγή: sport-fm.gr