Με καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο και με έναν εξαιρετικό Κάμπελ η Κόστα Ρίκα επικράτησε 2-0 της Βολιβίας, η οποία ολοκλήρωσε την αναμέτρησης με εννέα παίκτες, και έκανε την πρώτη της νίκη στο Κόπα Αμέρικα. Ο Μαρτίνεζ άνοιξε το σκορ στο 59’ και ο Κάμπελ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 74’. Οι παίκτες του Λα Βόλπε θα μπορούσαν να φτάσουν και σε μεγαλύτερο σκορ αν οι Κάμπελ και Κουζμάν δεν σημάδευαν τα δοκάρια του Αρίας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες παρουσίασαν μέτριο θέαμα χωρίς να μπορούν να φτάσουν με ευκολία στα αντίπαλα καρέ. Οι παίκτες της Κόστα Ρίκα ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν στο 28’ ο Λεάλ έκανε ωραία σέντρα από δεξιά και ο επερχόμενος Μαρτίνεζ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε κόρνερ, αφού κόντραρε σε αμυντικό της Βολιβίας. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο. Η Βολιβία ήταν αυτή που πίεσε ψηλά, προσπάθησε να φτάσει γρήγορα σε ένα γκολ που θα ανοίξει την άμυνα της Κόστα Ρίκα, όμως τα πράγματα της ήρθαν ανάποδα στο 59’. Μετά από σύγχυση στα καρέ των «πράσινων» ο Μαρτίνεζ με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Λα Βόλπε. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφτασαν λίγο αργότερα και πάλι στο γκολ, αλλά το φάουλ του Κάμπελ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αρίας.

Στο 71’ η Κόστα Ρίκα φτάνει για ακόμα μια φορά στο γκολ, όταν ο Μόρα κερδίζει πέναλτι, ο Ριβέρο αποβάλλεται, αλλά ο Αρίας θα πει δύο φορές όχι στον Γκεβάρα (πέναλτι και ριμπάουντ) κρατώντας την Βολιβία στο παιχνίδι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο δαιμόνιος Κάμπελ έκανε ένα σλάλομ ανατράπηκε έξω από την περιοχή από τον Φλόρες, ο οποίος είχε την ιδέα να χτυπήσει εκτός φάσης τον Κοσταρικανό, μπροστά στον διαιτητή, ο οποίος τον απέβαλε. Στη συνέχεια της φάσης ο Γκουζμάν σημάδεψε το δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο Κάμπελ ήταν αυτός που ένα λεπτό αργότερα έκανε ωραία κίνηση, μπήκε στην περιοχή, πήρε την μπάλα από τον Μόρα και πλάσαρε άψογα κάνοντας το 2-0.


Η βαθμολογία του ομίλου

1. Κολομβία 4 1-1-0
2. Κόστα Ρίκα 3 1-0-1
3. Αργεντινή 2 0-2-0
4. Βολιβία 1 0-1-1

πηγή: sportfm