Την απόφασή του να μετακομίσει στο ΝΒΑ και τους Τίμπεργουλβς ανακοίνωσε κι επίσημα ο Ρίκι Ρούμπιο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τρεις μέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Μπαρτσελόνα.

«Ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά ξεκάθαρη από μέρους μου. Μετά την κατάκτηση και του πρωταθλήματος, που ήταν το μοναδικό που μου έλειπε από τη συλλογή μου, έκρινα πως ήρθε η στιγμή για ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου», δήλωσε ο Ισπανός γκαρντ από το βήμα, ενώ στο ακροατήριο πέρα από πλήθος δημοσιογράφων και της οικογένειάς του ήταν και πέντε συμπαίκτες του, οι Ναβάρο, Γκριμάου, Σάδα, Λάκοβιτς και Ινγκλες. «Πίστευα πως το ‘Mes que un club’ (‘κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος’) αναφερόταν στην Μπαρτσελόνα επειδή κατακτά όλους τους τίτλους, αλλά διαπίστωσα πως αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στους παίκτες, πρώτα σαν ανθρώπους και μετά σαν αθλητές», συμπλήρωσε εμφανώς συγκινημένος.

«Ξέρω πως πηγαίνω σε μία ομάδα που δεν διεκδικεί τον τίτλο, ωστόσο έχει στόχους και φιλοδοξίες. Δεν ξέρω ακριβώς τι ρόλο θα έχω στην ομάδα, αφού ακόμη δεν έχω μιλήσει μαζί τους και δεν ξέρουμε ποιος θα είναι ο προπονητής. Πιστεύω πως το γρήγορο παιχνίδι που παίζεται εκεί θα μου ταιριάξει», πρόσθεσε ο Ρούμπιο.

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Κρέους, δήλωσε πως «… σε αυτά τα δύο χρόνια ο Ρίκι άφησε το στίγμα του στην ομάδα μας. Πάντα έπαιζε με πρώτο μέλημα την ομάδα και όχι τον εαυτό του. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρει και στο ΝΒΑ».

Πηγή: sport-fm.gr