Παραμένει με 16 ομάδες η Σούπερ Λίγκα

Τι αποφάσισε σχετικά με τα παραδείγματα ΟΦΗ και Νίκη Βόλου


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
6:14
11/06/2015
Παραμένει με 16 ομάδες η Σούπερ Λίγκα
loading

Με 16 ομάδες θα συνεχίσει η διεξαγωγή της Σούπερ Λίγκας τουλάχιστον για τις επόμενες δύο αγωνιστικές σεζόν αφού δεν πέρασε η πρόταση του Γιώργου Μποροβήλου για μείωση του αριθμού των ομάδων σε 14.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ δεν "πέρασε" η πρόταση του προέδρου της Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου να μειωθούν στις 14 ο αριθμός των ομάδων της κατηγορίας από τη σεζόν 2016-2017.

Η συγκεκριμένη πρόταση είχε συζητηθεί και στο προηγούμενο ΔΣ της ομοσπονδίας. Τότε είχε αντιδράσει ο Τάκης Αγραφιώτης... Σήμερα συζητήθηκε και πάλι η πρόταση αυτή, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή.

Στο ΔΣ της ΕΠΟ λήφθηκε μια απόφαση η οποία έχει να κάνει με τα παραδείγματα των ΟΦΗ και Νίκη Βόλου, δηλαδή, με ομάδες που έχουν χρέη σε παίκτες και προπονητές και διεξάγονται οι αγώνες τους.

Προκείμενου να αποφευχθούν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις η ΕΠΟ αποφάσισε ότι το κάθε παιχνίδι μιας τέτοιας ομάδας θα γίνεται κανονικά και μετά θα αφαιρούνται βαθμοί. Πόσοι βαθμοί θα αφαιρούνται ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί.

Ωστόσο, στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι η ομάδα αυτή θα μπορεί να παίρνει πίσω τους βαθμούς που αφαιρέθηκαν εάν προσκομίζει αποδεικτικά στοιχεία ότι πλήρωσε τα χρήματα που οφείλει.

Επίσης, με αφορμή την περίπτωση της Νίκης Βόλου και του Αντδρέα Πάτση, αποφασίσθηκε ότι μέλος του ΔΣ ή μέτοχος μιας ομάδας η οποία διαλύεται τότε δεν θα μπορεί να αναλαμβάνει άλλη ομάδα ή να αποκτά μετοχές σε ομάδα άλλης κατηγορίας.

Πηγή: sport-fm.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει