Δεν έχει αντίπαλο ο Ράφα Ναδάλ, ούτε στο χώμα –που εδώ και καιρό θεωρείται ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς- ούτε πουθενά αλλού. Ο Ισπανός τενίστας, νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, το απέδειξε για μία ακόμη φορά, επικρατώντας μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα 3-1 σετ του Ρότζερ Φέντερερ. ‘Ετσι, κατέκτησε για έκτη φορά στην καριέρα του το Ρολάν Γκαρός, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Μπιορν Μποργκ και πρόσθεσε το δέκατο τουρνουά Γκραν Σλαμ στην πλούσια τροπαιοθήκη του.

Ο Φέντερερ πάλεψε στα τρία πρώτα σετ (7-5, 7-6, 5-7), προδόθηκε όμως από τις δυνάμεις του στο τέταρτο (6-1)και υπέκυψε στην ανωτερότητα του Ισπανού, ο οποίος έφτασε έτσι στη νίκη και στο 17-8 επί στις προσωπικές μονομαχίες.

Ο Ναδάλ έφτασε στο έκτο Ρολάν Γκαρός στην καριέρα του (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011), όσα και ο Σουηδός θρύλος, Μπιορν Μποργκ, ενώ στο παλαμρέ του συμπεριλαμβάνονται ακόμη το Γουΐμπλετον (2008, 2010), το Open Αυστραλίας (2009) και το US Open (2010).

Το ματς:

Πρώτο σετ (7-6) 62 λεπτά

Ο Φέντερερ κέρδισε τις εντυπώσεις παίρνοντας πολύ όμορφους πόντους αφού έπαιζε πολύ τεχνικά και στα όρια των γραμμών, αλλά ο Ναδάλ κέρδισε το πρώτο σετ αφού η αντοχή του στους πόντους… διαρκείας αλλά και τα ρίσκα του Ελβετού, του έδωσαν το πρώτο σετ. Αν και Ο Φέντερερ ήταν 5-2 μπροστά στα γκέιμ παίζοντας πολύ έξυπνα, με ένα εκπληκτικό come back, ο Ισπανός με πέντε νικηφόρα γκέιμ πήρε το πρώτο σετ με 7-5.

Δεύτερο σετ (7-5) 72 λεπτά

Ένα σετ που είχε σχεδόν όλα τα γκέιμ αμφίρροπα και έλειξε με 7-6 υπέρ του Ισπανού. Η τύχη σε κάποιες περιπτώσεις αλλά και η αντοχή στις υπόλοιπες, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ναδάλ ο οποίος επικράτησε στο τάι μπρέικ παίρνοντας ισχυρό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του. Η ίδια εικόνα συνεχίζεται. Ο Φέντερερ παίζει πιο τεχνικά και στα όρια κερδίζοντας τους εντυπωσιακούς πόντους αλλά η σταθερότητα του Ναδάλ είναι αξιοζήλευτη και του έδωσε το μεγάλο προβάδισμά, το οποίο γιγαντώνεται με την ψυχολογία που έχει αποκτήσει.

Τρίτο σετ (5-7) 50 λεπτά

Η κούραση σιγά σιγά έκανε την εμφάνιση της αλλά αυτή την ώρα είναι που μιλάει η ψυχή και το ταλέντο. Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε κατάθεση ψυχής στο κορτ και κατάφερε να πάρει ένα σετ που φαινομενικά ήταν χαμένο αλλά ο Ράφα Ναδάλ υπολόγιζε χωρίς τον Ελβετό. Ο Ισπανός βρισκόταν μπροστά με 4-2 στα games αλλά τότε άρχισε ο Φέντερερ την μεγάλη του αντεπίθεση και τελείωσε με 7-5, μειώνοντας στα σετ 2-1.

Τέταρτο σετ (6-1) 33 λεπτά

Ο Ρότζερ Φέντερερ άντεξε μόνο δύο games. Στο πρώτο όταν έφτασε ένα βήμα από το να «σπάσει» το σερβίς του Ναδάλ αλλά τελικά ο Ισπανός έκανε την ανατροπή και έκανε το 1-0. Στο δεύτερο, ο Ελβετός ισοφάρισε αλλά μετά άρχισε το «τσουνάμι» του Ναδάλ. 5 συνεχόμενα κερδισμένα games, σχετικά εύκολα αφού η κόπωση του Φέντερερ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Τα σετ: 7-6, 7-5, 5-7, 6-1

Πηγή: sport-fm.gr