Τις πληροφορίες που τον έφεραν να επιλέγει την Εσπανιόλ αντί του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε ο Ντίντακ Βίλα. Ο Ισπανός αμυντικός εξήγησε τους λόγους της απόφασής του και ζήτησε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε να τον δικαιολογήσει για την απόφάσή του…

«Ναι. Είναι πλέον σίγουρο. Απάντησα θετικά στην Εσπανιόλ, η οποία είναι μια από τις ομάδες που με ήθελε. Τώρα πρέπει να επέλθει συμφωνία με τη Μίλαν, η οποία θα σεβαστεί την επιλογή μου», τόνισε –αρχικά- ο Ισπανός αμυντικός κάνοντας γνωστή την απόφασή του.

Στη συνέχεια, ανέλυσε τη σκέψη του για την τελική του επιλογή… Αυτή που τον οδήγησε να απαντήσει θετικά στην Εσπανιόλ και να απαρνηθεί το… Τσάμπιονς Λιγκ και τον Ολυμπιακό:

«Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ανώτερο του ελληνικού κα έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό, αν και η προοπτική να αγωνιζόμουν στο Τσάμπιονς Λιγκ θα ήταν πραγματικά κάτι θαυμάσιο. Στην τελική επιλογή όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη σου», δήλωσε.

Τέλος, παραδέχθηκε ότι είχε επικοινωνία με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος προσπάθησε να τον μεταπείσει…

«Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επικοινώνησε μαζί σου και προσπάθησε να σε πείσει να πας στην Ελλάδα. Είναι αλήθεια;», ήταν η ερώτηση του ισπανού δημοσιογράφου.

«Ναι, μίλησα μαζί του. Τον εκτιμώ και εκτιμώ πολύ που ήμουν επιλογή του. Όμως ελπίζω να με καταλάβει», κατέληξε.

Πηγή: sport-fm.gr