Η συγκρότηση δύο ομάδων εργασίας στις οποίες θα συμμετέχουν άνθρωποι από όλους τους θεσμοθετημένους φορείς ώστε να υπάρξουν άμεσα πορίσματα, είναι η πιο βασική από τις προτάσεις του Παναθηναϊκού για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και βελτίωση της Σούπερ Λίγκας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Γόντικας.

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αναφέρθηκε και στην απουσία του συλλόγου από την σημερινή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι από τους «πράσινους» δεν τίθεται θέμα με την λίγκα αλλά με την στελέχωσή της.

Αναφέρθηκε και στην απουσία του συλλόγου από την σημερινή συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι από τους «πράσινους» δεν τίθεται θέμα με την λίγκα αλλά με την στελέχωσή της.

Παράλληλα, μίλησε για την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζοντας απολύτως απαραίτητο να γίνει μία προσπάθεια εκλογίκευσης δαπανών στην ομάδα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι εξελίξεις πάνω σε αυτό το θέμα θα δρομολογηθούν μετά το ΔΣ της ΠΑΕ που πιθανότατα θα γίνει 29 Μαρτίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Γόντικα:

Για την αποχή του Παναθηναϊκού από την συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας:

«Κρίναμε αυτή τη στιγμή ότι δεν ήταν δόκιμο για μας να παραστούμε,. Το πρόβλημα μας δεν ήταν ο θεσμός καθώς η Σούπερ Λίγκα έχει δουλέψει στο παρελθόν καλά και δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Ωστόσο πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα με την στελέχωσή της, είναι δηλαδή θέμα προσώπων και όχι θεσμών»

Για το αν ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να απουσιάζει μέχρι να υπάρξει αλλαγή προέδρου:
«Δεν το ξέρουμε. Δεν αφορά μόνο ένα πρόσωπο αλλά γενικά στην στελέχωση. Σκόπιμα αφήσαμε να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τα συμβάντα στο Καραϊσκάκη για να μην συνδέεται με αγανάκτηση και πικρία από μέρους μας».

Για την πρόταση του Παναθηναϊκού σχετικά με την Σούπερ Λίγκα:

«Στόχος μας είναι να θέσουμε τις βάσεις για την δημιουργία ενός πλαισίου πάνω στο οποίο θα στηριχθούν οι αλλαγές. Θεωρούμε ότι μπορεί να συνεχίσει τη Σούπερ Λίγκα να λειτουργεί γιατί έχει πετύχει πράγματα στο παρελθόν. Αλλά είναι απαραίτητη η συγκρότηση δύο ομάδες εργασίας που θα συμμετέχουν και αθλητές και η Πολιτεία ώστε να έχουμε πορίσματα μέχρι 31 Μαΐου. Δεν είναι δυνατόν πλέον να εθελοτυφλούμε και να μην συμβάλουμε στην αλλαγή του ποδοσφαίρου».

Για την πρόταση σχετικά με τα ΜΜΕ:

«Εμείς λέμε στην πρόταση, με την σύμπραξη Πολιτείας-ΕΣΗΕΑ, να υπάρχει ένας φορέας και να παρεμβαίνει όταν υπάρχει εμπρηστικό δημοσίευμα. Να υπάρχει κάποιος να κάνει ένα συμμάζεμα και να λέει κύριοι το όριο είναι εδώ. Δεν είναι δυνατόν να φτιάχνουμε ένα πολεμικό περιβάλλον και μετά να περιμένουμε ότι οι άλλοι θα συμπεριφερθούν ως άγγελοι»

Για την πρόταση περί κωδικοποίησης των ποινών:

«Έχω ακούσει δύο εκδοχές. Η μία είναι να εφαρμόζεται το νομικό πλαίσιο που υπάρχει ήδη. Η άλλη είναι να πάμε με τα μέτρα της ΟΥΕΦΑ. Το κλασικό παράδειγμα είναι ότι στα ευρωπαϊκά ματς δεν υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Γιατί εκεί εφαρμόζεται ο κανονισμός. Εμείς κάνουμε μία προσπάθεια για τις βάσεις της έναρξης ενός διαλόγου που θα φέρει νέα πλαίσιο κανονισμών».

Για την πρόταση περί διοίκησης του συνεταιρισμού:

«Αυτό που είπαμε βασίζεται σε μία παλαιότερη πρόταση για εκ περιτροπής προεδρία ώστε να διασφαλίζεται ότι θα περάσου από την θέση όλοι. Η οικονομική εξυγίανση, η βία, η διαιτησία και η συγκρότηση δύο ομάδων εργασίας ώστε να υπάρχουν άμεσα πορίσματα είναι πολύ σημαντικά».

Για τον Παναθηναϊκό και την επόμενη μέρα:

«Είναι γνωστό ότι εμείς έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια να γίνει ένα ΔΣ στο τέλος του μήνα με θέμα το τι θα γίνει τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αποφασίσουμε τι θέλουμε να είμαστε το επόμενο διάστημα και πώς θα το πετύχουμε. Δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει πράγματα Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλο σωματείο με μεγάλη βάση φιλάθλων. Για μένα, είναι ήδη τιμή που δουλεύω εδώ, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει τι θα γίνει. Το πιο βασικό από όλα είναι οι αποφάσεις και η μεθοδολογία μέσω της οποίας θα πάρουμε αυτές τις αποφάσεις».

Για το αν το ΔΣ θα αφορά τον Φερέιρα και το θέμα τεχνικού διευθυντή:

«Όχι, δεν έχει να κάνει με τον κ. Φερέιρα και το θέμα τεχνικού διευθυντή. Αυτό είναι θέμα της διοικούσας επιτροπής που θα κάνει την εισήγησή της».

Για το θέμα ανανέωσης συμβολαίου του Βύντρα:

«Υπάρχουν όλες οι εξουσιοδοτήσεις για τις επαφές με τον Βύντρα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Λούκας Βύντρα είναι ο τύπος του ανθρώπου και αθλητή που εμείς θέλουμε να έχουμε στην ομάδα».

Για τον Σισέ:

«Δεν χρειάζεται να πω τίποτα για τον Σισέ. Η πρόθεση του μας έχει κοινοποιηθεί. Όλα αυτά όμως έχουν να κάνουν με το τι θα είναι ο Παναθηναϊκός την επόμενη μέρα. Και νομίζω ότι μία ευρύτερη πορεία εξορθολογισμού των δαπανών είναι αδύνατον να μην γίνει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα κρίνουμε και ποιος είναι απαραίτητος στην ομάδα. Κάθε ομάδα αποφασίζει για το πόσα μεγάλα συμβόλαια μπορεί να έχει. Δεν είναι δυνατόν να μην κάνουμε μία εκλογίκευση δαπανών, αλλά από εκεί και πέρα θα λάβουμε υπόψη μας το ποιος είναι απαραίτητος στην ομάδα».

Για τα περί κινδύνου του Παναθηναϊκού σχετικά με την επόμενη μέρα:

«Όχι δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει. Αν δείτε ποιοι απαρτίζουν τον σύλλογο αυτό θα καταλάβετε ότι είναι εφικτό να λυθούν τα προβλήματα.

Για το αν η πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό έχει τελειώσει, είπε:

«Η πολυμετοχικότητα σταματά όταν πωλούνται και αγοράζονται μετοχές κι εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο να γίνεται. Δεν είναι δυνατό να σκεφτόμαστε και να κινούμαστε σαν να οδεύουμε σε αδιέξοδο. Εντάσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε όλοι το καλό του συλλόγου. Δεν μπορώ να φανταστώ έναν Παναθηναϊκό που να μην βρίσκεται στο δρόμο τω επιτυχιών».

Για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κινήθηκε νομικά εναντίον του Σισέ, δήλωσε:

«Είναι απλά ένα δικονομικό τέχνασμα. Του έχει υποβάλει μήνυση ο Σισέ και απαντά ο κ. Μαρινάκης κάνοντας το ίδιο, μια τακτική πολύ συνηθισμένη».

«Εμείς είχαμε δεσμευτεί στο ΔΣ μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ότι θα προχωράγαμε κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις, για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το κάναμε σήμερα. Δεν υπάρχει θέμα θεσμών, αλλά προσώπων. Εάν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, είναι βέβαιο ότι μπορούμε να πάμε το ποδόσφαιρο μπροστά. Άλλωστε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ένας φορέας αντίστοιχος της Σούπερ Λίγκας διοργανώνει το πρωτάθλημα».

Πηγή: sportfm.gr