Ο Αντρέι Σεφτσένκο δεν είχε μεγάλο πρόβλημα με τους διαιτητές όταν ήταν παίκτης, έχει όμως ως πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ουκρανίας και για αυτό εισάγει τον ανιχνευτή ψεύδους ώστε να καταπολεμήσει τη διαφθορά που υπάρχει.

Όταν οι παράγοντες των ομάδων ή οι προπονητές ζητούσαν να μπει η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο, είχαν στο μυαλό τους το VAR και το ημιαυτόματο οφσάιντ, τα οποία πλέον είναι κανονικά μέρος του παιχνιδιού. Στην Ουκρανία, όμως, είναι έτοιμοι να το πάνε ένα βήμα παραπέρα και να εμπιστευθούν την τεχνολογία και εκτός γηπέδου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το The Athletic, ο Σεφτσένκο ως πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας αποφάσισε τη χρήση του ανιχνευτή ψεύδους, από τον οποίο θα περνάνε όλοι οι διαιτηρές ανεξαιρέτως. «Το βλέπουμε σαν μια καλή ευκαιρία για να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες και να δούμε με ποιους διαιτητές μπορούμε πραγματικά να δουλέψουμε. Θα ξεκινήσουμε από το μηδέν», είπε σχετικά ο «Σέβα», με την απόφασή του όμως να έχει προκαλέσει και αντιδράσεις.

Όπως, για παράδειγμα, αυτή του πρώην προπονητή, Βολοντίμιρ Σάραν, ο οποίος είπε: «Νομίζω ότι είναι μια πραγματική προσπάθεια ελέγχου, είναι υπερβολική μέθοδος. Ο ανθρώπινος παράγοντας θα είναι πάντα εκεί, όπως και τα λάθη, αλλά γι’ αυτό υπάρχει το VAR. Δεν χρειαζόμαστε ανιχνευτή ψεύδους».