Μετά τα δημοσιεύματα στην Ισπανία που θέλουν ομάδα από το Άμπου Ντάμπι να ετοιμάζεται για την είσοδό της στη Euroleague από τη σεζόν 2026-27, σειρά παίρνουν αυτά που κάνουν λόγο για μια πρόταση 75 εκατ. δολαρίων ώστε να διεξαχθούν στον αραβικό κόσμο τα επόμενα τρία Final 4 της διοργάνωσης.

Οι Άραβες, όπως φαίνεται, έχουν αποφασίσει να μπουν οπωσδήποτε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και για να τα καταφέρουν είναι έτοιμοι να προσφέρουν ποσά που δεν έχουν καμία σχέση με όσα αποφέρει ήδη το Final 4 στη διοργάνωση.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα τα έσοδα από το Final 4 είναι στα 6-7 εκατ. ευρώ και εταιρεία από το Άμπου Ντάμπι και συγκεκριμένα αυτή στην οποία ανήκει το Etihad Arena, στο οποίο έχουν διεξαχθεί δύο αγώνες της preseason του ΝΒΑ, προσφέρει 75 εκατ. δολάρια για τα Final 4 των επόμενων τριών χρόνων.

Από οικονομικής άποψης, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, είναι μια πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς, στις τάξεις της Euroleague όμως, όπως αναφέρει το ισπανικό encestado, υπάρχει προβληματισμός αφού δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου να υπάρξει δέσμευση για τρία συνεχόμενα Final 4 σε άλλη ήπειρο.

Όπως και να έχει, το τι θα γίνει τελικά θα αποφασιστεί μετά τη συνέλευση των μετόχων, όπου θα συζητηθεί και το θέμα της εισόδου ομάδας από το Ντουμπάι στη Λίγκα τις επόμενες σεζόν.