Στην 1η θέση της Premier League παρέμεινε η Λίβερπουλ που πέρασε από την έδρα της Μπρέντφορντ επικρατώντας με 4-1 ενώ η Άρσεναλ είναι σταθερά στη 2η και στο -2 από την κορυφή μετά το εμφατικό 5-0 επί της Μπέρνλι εκτός έδρας.

Η Λίβερπουλ δεν έκανε και το καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα με τη Μπρέντφορντ αφού σε δύο περιπτώσεις στα πρώτα λεπτά θα μπορούσε να δεχθεί γκολ, στη συνέχεια όμως άρχισε να ισορροπεί την κατάσταση και τελικά έφερε το παιχνίδι εκεί που ήθελε και πήρε τη νίκη.

Ο Νούνιες ήταν αυτός που έκανε το 0-1, στο 35′, νικώντας τον Φλέκεν στο τετ α τετ μετά την κεφαλιά-πάσα του Ζότα, για να έρθει στο 55′ το 0-2 από την ωραία κίνηση και εκτέλεση του ΜακΆλιστερ μετά την κάθετη του Σαλάχ, ο οποίος ήταν αυτός που ανέβασε το σκορ στο 0-3 στο 68′ έχοντας βγει απέναντι από τον Φλέκεν μετά την κεφαλιά του Χάκπο.

Η Μπρέντφορντ προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε σε 1-3 στο 75′ με τον Τόνεϊ, γεγονός που μάλλον δεν άρεσε και τόσο στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με αποτέλεσμα να ανεβάσει ξανά ρυθμό και να βάλει 4ο γκολ στο 86′ με τον Χάκπο (1-4) ενώ στις καθυστερήσεις είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Φαν Ντάικ.

Από 6άρα σε 5άρα η Άρσεναλ

Λίγη ώρα μετά τη νίκη της Λίβερπουλ, ήταν η σειρά της Άρσεναλ να αγωνιστεί αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τη Μπέρνλι και δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα όπως δείχνει και το τελικό 0-5. Μία εβδομάδα μετά το 6-0 επί της Γουέστ Χαμ η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και πήρε εύκολα το τρίποντο παραμένοντας στο -2 από την κορυφή.

Ο Όντεγκαρντ ήταν αυτός που έκανε το 0-1 στο 4′ και στο 41′ ήρθε και το 0-2 από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάκα, ο οποίος σκόραρε και στο 47′ για το 0-3. Οι Λονδρέζοι είχαν εξασφαλίσει το τρίποντο αλλά δεν είχαν καμία διάθεση να σταματήσουν και έβαλαν άλλα δύο γκολ τελικά, με τον Τροσάρ να γράφει το 0-4 στο 66′ και τον Χάβερτς να βρίσκει δίχτυα στο 78′ για το 0-5.