Η απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το οποίο η UEFA είναι ένα παράνομο μονοπώλιο στο ποδόσφαιρο, ανοίγει τον δρόμο για τη European Super League, οι άνθρωποι της οποίας υποστηρίζουν ότι 20 ομάδες είναι έτοιμες να πουν «ναι» και θα ακολουθήσουν άλλες 30.

Την 21η Δεκεμβρίου 2023 η Ευρωπαϊκή Ένωση έριξε βόμβα μεγατόνων στο ποδόσφαιρο αφού άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία κι άλλων διοργανώσεων, εκτός αυτών της UEFA, η οποία κρίθηκε ως «παράνομο μονοπώλιο».

Στη European Super League, επομένως, ετοιμάζονται με στόχο να είναι έτοιμοι από τη σεζόν 2025-26 και με δηλώσεις του στη γαλλική εφημερίδα «Quest France» ο Ανάς Λαγκαρί, συνιδρυτής της εταιρείας A22 Sports που τρέχει το όλο πρότζεκτ, αναφέρθηκε στο πώς έχει η κατάσταση μέχρι στιγμής.

«Περίπου 20 σύλλογοι κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, προς τη European Super League, ενώ διεξάγονται συνομιλίες με άλλους 30», είπε σχετικά ο Λαγκαρί και επανέλαβε τη δέσμευση ότι οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων θα είναι για πάντα δωρεάν για όλους.

«Γιατί να πληρώνεις 40, 50, 60 ή 170 ευρώ όπως στην Ισπανία το μήνα για να μπορείς να παρακολουθείς ποδόσφαιρο όταν μπορείς να το κάνεις δωρεάν; Έχω ακούσει πολλά… Ότι «θα έχουμε ένα παιχνίδι την ημέρα που θα είναι δωρεάν» ή «α το κάνουμε για τρεις μήνες δωρεάν και μετά θα πρέπει να πληρώνει κάποιος». Όχι. Όλοι οι αγώνες θα είναι δωρεάν και για πάντα. Το Gmail είναι δωρεάν, το WhatsApp είναι δωρεάν, το Instagram είναι δωρεάν. Κι όμως δημιουργεί πολλά χρήματα ανά χρήστη», ήταν τα λόγια του.