Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Τέιλορ Φριτζ και αποχαιρέτησε το Australian Open. Ο Αμερικανός έκανε υποδειγματικό ματς και κέρδισε με 3-1 σετ (7-6 (3), 5-7, 6-3, 6-3 σε 3 ώρες και ένα λεπτό) και θα πάει να παίξει με τον Τζόκοβιτς στον προημιτελικό.

Ο Στέφανος έπεσε πάνω σε έναν Αμερικανό που έκανε ένα ονειρεμένο ματς πίσω από το σερβίς του. Σχεδόν σε όλη την διάρκεια του ματς, ο Φριτζ έκανε εξωπραγματικά πράγματα, ειδικά στο πρώτο σετ, με το αδιανόητο 26/26 κερδισμένων πόντων σε πρώτο σερβίς.

Αν και στο τρίτο και το τέταρτο σετ δοκίμασε να αλλάξει λίγο τα χτυπήματά του ο Τσιτσιπάς, ο Φριτζ πάντα έβρισκε λύσεις και έδειχνε πως δεν μπορούσε να χάσει με τίποτα το παιχνίδι, που ήταν ένα από τα κορυφαία της καριέρας του, αν όχι το κορυφαίο.

Ο Φριτζ τελείωσε το ματς με 13 άσους, 86% κερδισμένο πρώτο σερβίς (68/79), 50 winners, 19 αβίαστα λάθη και ο Τσιτσιπάς με 12 άσους, 7 διπλά λάθη, 41 winners και 33 αβίαστα λάθη.

Έριξε στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης τον Τσιτσιπά, ο οποίος πλέον κινδυνεύει να μείνει και εκτός Top10. Ο Φριτζ για πρώτη φορά θα παίξει προημιτελικό στη Μελβούρνη, ενώ ήταν η πρώτη του νίκη σε grand slam απέναντι σε Top10 παίκτη.