Με τον Ουάρντα να πετυχαίνει το δεύτερο γκολ και να φτιάχνει το δεύτερο, αφού προήλθε από δική του ενέργεια, ο Πανσερραϊκός επικράτησε με 2-0 της Λαμίας εκτός έδρας, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μακριά από το γήπεδό του και έκανε μεγάλο βήμα παραμονής.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 8′ είχαν την πρώτη τους καλή επιθετική προσπάθεια με το σουτ του Τόμας εκτός περιοχής που έφυγε λίγο άουτ, για να έρθει τελικά το γκολ στο 14’… Ο Κοσέλεφ έκανε μεγάλο λάθος αφού καθυστέρησε να δώσει τη μπάλα και τελικά αυτή κατέληξε στον Ουάρντα που τα έκανε όλα σωστά και έγραψε το 0-1 προ κενής εστίας.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει και να πάρει κάποια μέτρα στο γήπεδο αλλά ο Πανσερραϊκός παρέμενε πιο επικίνδυνος και στο 25′ είχε ξανά φάση, αυτή τη φορά με το δυνατό σουτ του Στάικου που απέκρουσε με δυσκολία ο Κοσέλεφ, έχοντας και τη… βοήθεια του δοκαριού.

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, ήταν πολύ καλό για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ενώ αυτή του Λεωνίδα Βόκολου προσπάθησε να απαντήσει στο δεύτερο, στο οποίο μπήκε προσπάθησε να πιέσει από την αρχή και είχε κάποιες τελικές προσπάθειες, όχι όμως και ευκαιρίες. Η Λαμία ήταν φανερό ότι το ήθελε αλλά ήταν φανερό επίσης ότι δεν μπορούσε, με αποτέλεσμα οι Σερραίοι να διατηρούν το προβάδισμα και να ψάχνουν την κατάλληλη στιγμή για να βάλουν το δεύτερο γκολ και να κλειδώσουν το τρίποντο.

Αυτό, τελικά, έγινε στο 85′, όταν ο Δεληγιαννίδης έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Ουάρντα πλάσαρε και η μπάλα κόντραρε στον Άλεξιτς και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2, με το οποίο ο Πανσερραϊκός έκανε μεγάλο βήμα προς την επίτευξη του στόχου της παραμονής.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Αμαράλ (61΄ Καρλίτος), Νούνιες, Τζανδάρης (70΄ Στάνκο), Σλίβκα (46΄ Τόσιτς), Μάλτσι, Σίντκλεϊ, Ακούνια (70΄ Μουλά).

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Πηλέας (61΄ Οικονόμου), Μορέιρα (90΄ Διαμαντής), Στάικος, Μπετανκόρ (61΄ Άλεξιτς), Τομάς (78΄ Μούργος), Ουάρντα.