Η ΑΕΚ πήγε στο Αγρίνιο με 8 απουσίες αλλά και με μεγάλο κίνητρο αφού με νίκη θα ανέβαινε στην 1η θέση και έτσι φαινόταν ότι θα γίνει αφού ήταν μπροστά με 2-0 στο 14′ αλλά ο Παναιτωλικός κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει σημαντικό βαθμό με το τελικό 2-2, πράγμα που σημαίνει ότι η Ένωση είναι στη 2η θέση μαζί με τον Παναθηναϊκό στους 31 βαθμούς, στο -1 από τον ΠΑΟΚ.

Οι Κιτρινόμαυροι είχαν την ευκαιρία να πατήσουν στην κορυφή και το ξεκίνημά τους στον αγώνα ήταν τέτοιο ώστε να πειστούν οι πάντες ότι έτσι θα γίνει. Η πρωταθλήτρια χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά για να ανοίξει το σκορ με το σουτ του Λιβάι Γκαρσία μετά τη σέντρα του Σιντιμπέ από δεξιά και συνέχισε με στόχο και το δεύτερο γκολ.

Αυτό θα μπορούσε να το βάλει στο 4′, όταν ο Γκατσίνοβιτς είχε διπλή ευκαιρία αλλά τη σπατάλησε, για να γίνει τελικά το 0-2 στο 14′ με τη γκολάρα του Ελίασον που έκανε κίνηση προς τα μέσα και με εκπληκτικό πλασέ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι.

Ήταν η στιγμή που άπαντες πίστεψαν ότι το ματς κρίθηκε, με την ΑΕΚ να έχει φάση στο 24′ με τον Ζίνι, το πλασέ του οποίου μετά την κάθετη του Μάνταλου απέκρουσε ο Καπίνο, και την κατοχή μπάλας να είναι στο 63% υπέρ της. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, με λίγα λόγια, ήλεγχε πλήρως την κατάσταση αλλά γρήγορα αυτό θα άλλαζε…

Στο 34′ ο Μουκουντί, έστω άθελά του, βρήκε τον Μλάντεν που είχε τσιμπήσει τη μπάλα και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου στο 37′ ο Ζοάο Πέδρο σαν άλλος… Πανένκα έκανε το 1-2 και έδωσε ξανά ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι που συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον ρυθμό να είναι πιο χαμηλός και με τους Κιτρινόμαυρους να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να πλησιάσουν στο τρίτο γκολ αλλά να είναι περισσότερο χαλαροί από ό,τι θα έπρεπε, με αποτέλεσμα το ματς να παραμένει στο 1-2 και ο Παναιτωλικός να είναι ζωντανός. Και αφού ήταν ζωντανός, την έκανε τη ζημιά στην Ένωση.

Στο 65′ ο Μπαλντασάρα με άπιαστο σουτ, το οποίο κόντραρε ελάχιστα και στον Μουκουντί, από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2, με τον Αλμέιδα να απαντάει αρχίζοντας τις αλλαγές αμέσως μετά και την Ένωση να προσπαθεί να… μπει ξανά στο παιχνίδι και να ανεβάσει ρυθμό.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να βάλει το τρίτο γκολ στο 77′ με τον Γκατσίνοβιτς αλλά αυτός… βρήκε αέρα ενώ ήταν σε πολύ καλή θέση και έχασε μεγάλη ευκαιρία ενώ στο 83′ ο Καπίνο έκανε μεγάλη απόκρουση σε γυριστό σουτ του Σέρβου και στην εξέλιξη της φάσης η άμυνα κατάφερε να διώξει σε κόρνερ. Έτσι, το 2-2 παρέμεινε ως το τέλος, με τους Αγρινιώτες να παίρνουν πολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής και να στερούν δύο από τον δικέφαλο αετό, ο οποίος είναι στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Οικονόμου, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Λιάβας, Χουάνπι, Μπαλντασάρα, Χατζηθεοδωρίδης (82′ Μπελεβώνης), Τορεχόν, Ζοάο Πέδρο (90′ Τσιγγάρας), Φ. Ντουάρτε.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (68′ Ρότα), Βίντα, Μουκουντί (86′ Μήτογλου), Μοχαμάντι (86′ Φαν Βέερτ), Ελίασον, Σιμάνσκι (68′ Γιόνσον), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Ζίνι (68′ Τσούμπερ).