Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 3-2 εκτός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Champions League με έξι τρίποντα σε ισάριθμους αγώνες, την ίδια ώρα που η Λειψία, η οποία επίσης προκρίθηκε στους «16» αλλά μέσω της 2ης θέσης, επικρατούσε της Γιουνγκ Μπόις με 2-1.

Η Σίτι, κάτοχος του τίτλου, δεν είχε κανένα πρόβλημα στον όμιλο έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και την 1η θέση αλλά ήθελε να κάνει το 6×6 και το έκανε. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα άνοιξε το σκορ στο Βελιγράδι στο 20ο λεπτό με δυνατό σουτ του Χάμιλτον εντός περιοχής, μετά την πάσα του Λιούις, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ ως επαγγελματίας, με το 0-1 να μένει ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 62′ ο Μπομπ με πλασέ εντός περιοχής έκανε το 0-2, για να μειώσουν σε 1-2 οι Σέρβοι στο 76′ με διαγώνιο σουτ του Χουάνγκ. Στο 84′, όμως, ο Τζίγκα έκανε πέναλτι και ο Κάλβιν Φίλιπς ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 1-3, με τον Κατάι στο 93′ να βρίσκει δίχτυα για τον Ερυθρό Αστέρα διαμορφώνοντας το τελικό 2-3.

Νίκη για τη Λειψία

Στο άλλο ματς του ομίλου, στο οποίο επίσης δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Λειψία υποδέχθηκε τη Γιουνγκ Μπόις και τη νίκησε με 2-1, με όλα τα γκολ να μπαίνουν στο β’ μέρος. Στο 51′ ο Σέσκο έκανε ωραία ενέργεια και πλασέ εντός περιοχής για το 1-0, στο 53′ ο Κόλεϊ από κοντά, μετά το λάθος του Αμεντά και το γύρισμα του Ενσαμέ, έκανε το 1-1 και στο 56′ ο Φόρσμπεργκ με διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μάντσεστερ Σίτι 18
Λειψία 12
Γιουνγκ Μπόις 4
Ερυθρός Αστέρας 1