Ο super Nίνης οδήγησε τον σοβαρό Παναθηναϊκό στην νίκη (1-0) επί του ελλιπή Άρη στο άδειο ΟΑΚΑ και ο… φύλακας άγγελος Τζόρβας στο 92’ έσωσε το «τρίποντο». Φωνάζει ο Άρης για ακυρωθέν γκολ!

Ακόμη μία ευκαιρία

Το πιο κλασσικό μοτό του ποδοσφαίρου αναφέρει ότι «ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει τριάντα χρόνια προπονητικής στις πλάτες του, τα μηνύματα που πήρε από τους παίκτες του στα Πηγάδια ήταν άκρως ενθαρρυντικά και αποφάσισε να μην αλλάξει σε τίποτα την πετυχημένη συνταγή.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν άλλαξε ούτε τον Γκοβού με τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος είναι από ο πιο φορμαρισμένος-μαζί με τον Σισέ- «πράσινος» εδώ και καιρό. Ξεκάθαρο μήνυμα του 64χρονου προπονητή προς τον Γάλλο επιθετικό. Ακόμη μια ευκαιρία για τον «Σιντ», ώστε να βρει ρυθμό και να βοηθήσει το «τριφύλλι».
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Σαριέγκι με τον Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Ζιλμπέρτο το μοναδικό αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά του Νίνη και Κατσουράνη. Αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Γκοβού και στην κορυφή ο Σισέ.

Κέρασμα Τζιμπρίλ, ανεβασμένος Γκοβού!

Το ζήτημα για τον Παναθηναϊκό απόψε κόντρα στον Άρη εκτός από το «τρίποντο» ήταν πάνω απ’ όλα να δείξει πως επέστρεψε! Η αρχή έγινε στα Πηγάδια και η ανοδική πορεία του «τριφυλλιού» επιβεβαιώθηκε και στο πρώτο ημίχρονο. Σύμφωνοι, οι παίκτες του Φερέιρα δεν έπαιξαν καμιά μπαλάρα. Τουλάχιστον, όμως, είχαν φρεσκάδα, πάθος, μαχητικότητα και βελτιωμένη κυκλοφορία της μπάλας.

Σε γενικές γραμμές οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια και πήραν κεφάλι στο σκορ στο 19′ χάρη σε μια εξαιρετική συνεργασία των δύο «κολλητών» της Παιανίας. Με αντεστραμμένους ρόλους από ότι έχουμε συνηθίσει. Ο Σισέ πήρε τον ρόλο του δημιουργού, ο Νίνης με στυλ… Σισέ έπιασε το μονοκόμματο με το αριστερό μάλιστα και κάρφωσε τη μπάλα στο πλεκτό του Σηφάκη!

Από την άλλη ο Άρης αν και κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, με την ηρεμία του Τόχα στο κέντρο να προσφέρει σωστές προοπτικές ανάπτυξης, τόσο ο Καζναφέρης όσο και ο Χαβίτο είχαν αρκετές ημιτελείς προσπάθειες. Εξάλλου η ανασταλτκή λειτουργία των γηπεδούχων ήταν σχεδόν άριστη και εκτός από ένα καλό σουτ του Καζναφέρη(32″) δεν απειλήθηκαν.

Στα θετικά του Παναθηναϊκού και η παρουσία του Γκοβού. Ο Γάλλος άσος ήταν εξαιρετικός τακτικά, είχε καλή συνεργασία με τον Βύντρα ενώ έβγαλε διάθεση στο παιχνίδι του και ταλαιπώρησε αρκετά τον Μίσελ.

Ανακάτεμα από Κούπερ και Ζεσουάλδο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, Φερέιρα και Κούπερ άλλαξαν από έναν αμυντικό χαφ στην μεσαία τους γραμμή. Ο Μαρίνος αντικατέστησε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα(πέρασε ο Κατσουράνης σε ρόλο «κόφτη») ενώ για τους «κίτρινους» ο νεαρός Κατίδης πέρασε στη θέση του Πρίττα. Ο Κούπερ γρήγορα έβαλε και τον Τσεσνάουσκις αντί του Καζναφέρη ενώ στο 66′ ο Γκοβού αντικαταστάθηκε από τον Λάζαρο.

Μοιραίος ο Νέτο, «σωτήρας» ο Τζόρβας!

Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, φαινόταν να έχει περισσότερη διάθεση να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που έριξε όπως και στη Ξάνθη την απόδοση του. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, στο 50′ έχασαν την ευκαιρία του αγώνα με τον Νέτο να σπαταλά ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ απέναντι στον Τζόρβα.

Στο 66′ με τον Μίσελ βρήκαν δίχτυα, το γκολ σωστά ακυρώθηκε και κάπου εκεί πήρε μπροστά ξανά το «τριφύλλι»!
Με τον Λέτο να κερνά… σακούλες τον Βαγγέλη, τον Χριστοδουλόπουλο να δίνει πνοή στο δημιουργικό κομμάτι και τον Νίνη να οργανώνει, οι νταμπλούχοι δημιούργησαν κλασσικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Σηφάκη, με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του Γάλλου που έβγαλε ο Σηφάκης.

Στα τελευταία λεπτά ο Άρης πίεση και στο φινάλε παραλίγο να προκαλέσει… εγκεφαλικό στους γηπεδούχους. Ο Χαβίτο έπιασε τον «κεραυνό» αλλά ο Τζόρβας… απογειώθηκε και κράτησε το 1-0 για το «τριφύλλι».

MAN OF THE MATCH: Δεν είναι μόνο η γκολάρα που πετυχαίνει στο 19′ και δίνει ένα πολύτιμο «τρίποντο» στον Παναθηναϊκό. Ο Σωτήρης Νίνης ήταν συγκλονιστικός παίζοντας ως εσωτερικός μέσος, με σπουδαία δουλειά τόσο στο δημιουργικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Έτρεξε αρκετά, βοήθησε στην καλή κυκλοφορία του «τριφυλλιού» και είχε και μια τρομερή ενέργεια στο 76′ με τρομερό σλάλομ που αν κατάληγε στα δίχτυα θα ήταν για… πλάκα το γκολ της αγωνιστικής.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Φυσικά ο Αλέξανδρος Τζόρβας. Στο δεύτερο μέρος, όπου ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε τον πορτιέρο του, εκείνος φώναξε «παρών». Και μάλιστα σε δύο φάσεις, δείχνοντας την κλάση του. Εξουδετερώνει το τετ-α-τετ του Νέτο ενώ στις καθυστερήσεις κάνει τρομερή επέμβαση στο δυνατό σουτ του Χαβίτο.
Από κει και πέρα, εξαιρετικός και ο Σεμπάστιαν Λέτο. Έκανε… αλλαγή τον Κρίστι Βαγγέλη με την απόδοση του κυρίως στην επανάληψη. Ο Αργεντινός όταν έχει κέφια είναι άλλο πράγμα. Δημιούργησε «τρελά» προβλήματα στην δεξιά πτέρυγα του Άρη.
Για την ομάδα του Κούπερ, ήρεμη δύναμη ο Τόχα στο κέντρο, δραστήριος και ο Χαβίτο που στο τέλος λίγο έλειψε να γίνει «ήρωας».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι ακραίοι μπακ του Άρη. Μίσελ και Βαγγέλη. Ειδικά ο δεύτερος ήταν «μαύρη τρύπα» στην αμυντική γραμμή της ομάδας του Κούπερ, τον έκανε ότι ήθελε ο Λέτο ενώ δημιουργικά δεν έκανε ούτε τα στοιχειώδη. Ο Μίσελ είχε προβλήματα με τον Γκοβού(στο πρώτο μέρος) αλλά και με τον Λάζαρο.

Η ΓΚΑΦΑ: Το «πούλημα» που κάνει ο Νέτο στην μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη απόψε στο ΟΑΚΑ. Ο Ρουίζ τον έβγαλε… φάτσα με το τέρμα αλλά το πλασέ του ήταν… βούτυρο στο ψωμί του Αλέξανδρου Τζόρβα. Θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα την φάση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική διαιτησία από τον Σταθόπουλο και τους βοηθούς του. Ο επόπτης Τρύφων ακυρώνει σωστά το γκολ του Σισέ στο 57′, καθώς ο Γάλλος είναι οφ-σάιντ ενώ στο 66′ ο ρέφερι ακυρώνει σωστά το τέρμα του Μίσελ, μιας και ο Ρουίζ βγάζει εκτός φάσης τον Βύντρα με φάουλ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το -5 έγινε ξανά -2 και ο Παναθηναϊκός στο 2011 δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Σε ένα ΟΑΚΑ που σε έκανε να αισθάνεσαι λες και βρίσκεσαι σε φιλικό προετοιμασίας, οι «πράσινοι» έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα και πήραν το «ντέρμπι».

Αυτό το χάλι που βλέπαμε στο τελευταίο δίμηνο του 2010, σαφώς και έχει βελτιωθεί αλλά ο Παναθηναϊκός θέλει ακόμη πολύ δουλειά. Καθοριστικός ο Τζόρβας, κατέβασε ρόλα. Το πάλεψε ο Άρης που με τόσες απουσίες χτύπησε το ματς μέχρι το τέλος και από την εικόνα του στην επανάληψη θα μπορούσε να πάρει κάτι από το αποψινό ματς.

Πηγή: gazzetta.gr