Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου πλησιάζει και οι ομάδες ετοιμάζουν τα πλάνα τους, με τον ΠΑΟΚ να έχει ως προτεραιότητα την απόκτηση στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Γουίλιαμ ντε Ασεβέντο Φουρτάντο της Κρουζέιρο να είναι ψηλά στη λίστα, ενώ δεν επιβεβαιώνονται τα σενάρια για τον μεσοεπιθετικό Μαξίμ Σαμορόντοφ.

Στις τάξεις του δικεφάλου του βορρά υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για την πορεία της ομάδας και γι’ αυτό θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσής της στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όπως είχε γίνει και πέρυσι με την απόκτηση του Τάισον. Και δεν αποκλείεται να αποκτηθεί ξανά Βραζιλιάνος αλλά δεξιός μπακ αυτή τη φορά αφού αυτή είναι η θέση στην οποία θέλουν να ενισχυθούν οι Θεσσαλονικείς.

Ένας από τους παίκτες, λοιπόν, που αρέσουν πολύ στον Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο Γουλιαμ ντε Ασεβέντο Φουρτάντο, ή απλά Γουίλιαμ, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2023 υπέγραψε στην Κρουζέιρο, από την οποία μένει ελεύθερος την 1η Ιανουαρίου 2024. Ο 28χρονος πλάγιος μπακ έχει παίξει σε 32 από τα 37 παιχνίδια της ομάδας του, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε φουλ ρυθμό, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να καλούνται να αποφασίσουν αν θα κάνουν ή όχι κίνηση για την απόκτησή του.

Αν ναι, τότε αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Γουίλιαμ θα έρθει στην Ευρώπη για να παίξει ποδόσφαιρο αφού από το 2017 ως το 2022 ήταν στη Γερμανία, όπου φόρεσε τις φανέλες των Βόλφσμπουργκ και Σάλκε.

Δεν επιβεβαιώνονται τα περί Σαμορόντοφ

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα στο Καζακστάν θέλουν τον ΠΑΟΚ να είναι μία από τις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό της Ακτόμπε, Μαξίμ Σαμορόντοφ. Στα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρονται και τα ονόματα των Τορίνο, Τραμπζονσπόρ, Μπόντο Γκλιμτ και Μίντιλαντ αλλά από την πλευρά των Ασπρόμαυρων δεν επιβεβαιώνεται τίποτα.