Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τη Μπράιτον με στόχο να τη νικήσει και στην OPAP Arena και να ανέβει στη 2η θέση μία αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων του Europa League, τελικά όμως, αφού δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της, ηττήθηκε με 1-0 από το πέναλτι του Πέδρο στο 55′ και -χάνοντας και τον Γκατσίνοβιτς με αποβολή- αποκλείστηκε και θα κυνηγήσει κόντρα στον Άγιαξ την 3η θέση για να συνεχίσει στο Europa Conference League.

Οι Κιτρινόμαυροι ήξεραν ότι το έργο τους δεν ήταν εύκολο και θα μπορούσε να γίνει από την αρχή ακόμη πιο δύσκολο αφού οι Άγγλοι είχαν ευκαιρία στο 2′ με τον Φέργκιουσον που πήρε την κάθετη και βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Στάνκοβιτς είπε «όχι» και αμέσως μετά ο Βίντα παραχώρησε κόρνερ.

Ο Κροάτης λίγο έλειψε να κάνει πολύ μεγάλη λάθος στο 7′ στο γύρισμά του προς τον τερματοφύλακα και στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 13′ ήρθε η πρώτη φάση και για την Ένωση με το μονοκόμματο σουτ του Πινέδα εκτός περιοχής που έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Ήταν η φάση που ζέστανε την OPAP Arena, η οποία έδωσε στη συνέχεια στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα την ώθηση που ήθελε.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας είχε φάση στο 17′ με την κεφαλιά του Πινέδα που μπλόκαρε ο Φερμπρούχεν και στο επόμενο λεπτό διπλή ευκαιρία με τον Μεξικανό και τον Γκατσίνοβιτς, τους οποίους νίκησε ο τερματοφύλακας της Μπράιτον. Όπως και να έχει, η ΑΕΚ είχε πάρει πλέον τα πάνω της και ήταν αυτή που ήλεγχε το παιχνίδι, πλησιάζοντας ξανά στο γκολ στο 30′ με τον Τσούμπερ, το σουτ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Φερμπρούχεν.

Η ομάδα του Αλμέιδα ήταν φανερό ότι το πίστευε και έψαχνε με πάθος το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα αλλά η μπάλα πέρασε άουτ μετά την επέλαση του Πινέδα που πάτησε περιοχή και σούταρε στο 35′, για να έρθει η μεγαλύτερη ευκαιρία στο 44′: Σουτ του Τσούμπερ εντός περιοχής στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης τόσο ο Γκατσίνοβιτς όσο και ο Ελβετός, με νέα προσπάθεια, δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και ενώ οι οπαδοί ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο β’ μέρος και στο 52′ άγγιξε ξανά το γκολ με την εκτέλεση του Γκατσίνοβιτς στην κίνηση μετά το γύρισμα του Μάνταλου αλλά ο Φερμπρούχεν έκανε μεγάλη απόκρουση με το ένα χέρι και κράτησε το 0-0, το οποίο άλλαξε λίγα λεπτά μετά. Και δεν ήταν για καλό…

Στο 53′ ο Σιμάνσκι πάτησε χαμηλά τον Πέδρο και ο διαιτητής, αφού πήγε και στο VAR, έδειξε το σημείο του πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε στο 55′ ο παίκτης που το κέρδισε και έκανε το 0-1. Ήταν το 6ο πέναλτι που υποδείχθηκε εις βάρος της Ένωσης σε 5 αγώνες στο Europa League, με τα πράγματα να δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο στο 65′, όταν ο Γκατσίνοβιτς πάτησε άτσαλα τον Φέλτμαν μέσα στην περιοχή της Μπράιτον και αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα…

Παρ’ όλα αυτά, αν και με 10 παίκτες πλέον, η ΑΕΚ το πάλεψε όσο μπορούσε και αφού έμεινε όρθια στο 73′ λόγω της μεγάλης απόκρουσης του Στάνκοβιτς στο τετ α τετ με τον Φέργκιουσον, πίεσε στη συνέχεια και ως το τέλος για την ισοφάριση, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ…

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ (5 αγωνιστικές)
Μπράιτον 10
Μαρσέιγ 8 (4)
ΑΕΚ 4
Άγιαξ 2 (4)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Άμραμπατ (72′ Ελίασον), Σιμάνσκι, Πινέδα (83′ Πισάρο), Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ (72′ Πόνσε), Μάνταλος (72′ Αραούχο).

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Φερμπρούχεν, Χίνσελχουντ, Ντανκ, Ίγκορ, Φέλτμαν, Γκίλμουρ (87′ Μπαλέμπα), Γκρος, Αντιγκρά, Φέργκιουσον (87′ Ντουφούς), Μιτόμα (69′ Νταούντ), Ζοάο Πέδρο (77′ Μίλνερ).