Η Premier League τιμώρησε με αφαίρεση 10 βαθμών την Έβερτον για παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play και οι οπαδοί της είναι έξαλλοι, ειδικά από τη στιγμή που μέχρι στιγμής δεν έχει τιμωρηθεί καμία άλλη ομάδα και ειδικά οι μεγάλες που επίσης είναι υπό έρευνα, με αποτέλεσμα στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υπάρξουν αντιδράσεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο βρετανικός Τύπος οι Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, οι οποίες ελέγχονται για πιο σοβαρές παραβιάσεις από αυτές των «ζαχαρωτών», κινδυνεύουν ακόμη και με υποβιβασμό. Αυτό, όμως, θα πρέπει να το δούμε πρώτα να γίνεται για να το πιστέψουμε αφού στην Αγγλία προστατεύουν πάντα το προϊόν και αποφεύγουν να ανοίγουν έρευνες για σκάνδαλα και να ρίχνουν σοβαρές ποινές σε μεγάλα κλαμπ ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τους χορηγούς. Η Premier League, άλλωστε, είναι το πιο ακριβό πρωτάθλημα του πλανήτη.

Παράλληλα, όμως, είναι και ένα διεφθαρμένο πρωτάθλημα, μια διεφθαρμένη Λίγκα, και αυτό δεν το λέμε εμείς, το είπαν οι οπαδοί της Έβερτον στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένα ματς στο οποίο η εικόνα στις εξέδρες του Γκούντισον Παρκ ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε αγγλικά γήπεδα.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, υπήρξαν συνθήματα κατά της Premier League, με τους οπαδούς των Μπλε του Λίβερπουλ να κρατάνε, άπαντες, χαρτόνια με το σήμα της Λίγκας και την επιγραφή «διεφθαρμένη» ενώ αυτό τόνιζαν και σε διάφορα πανό που σήκωσαν. Αντιδράσεις που θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα φέρουν νέα τιμωρία για την Έβερτον αλλά αυτή τη φορά θα πρόκειται για πρόστιμο.