Ο Στέφανος Τσιτσιπάς καθώς κι άλλοι τενίστες ένωσαν τις φωνές τους και ζήτησαν βοήθεια μέσω ενός βίντεο για το Ακαπούλκο του Μεξικού, το οποίο ακόμη προσπαθεί να ξεπεράσει τον αντίκτυπο του τυφώνα Ότις.

«Όπως γνωρίζετε ο τυφώνας Ότις προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο Ακαπούλκο», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής που τα τελευταία χρόνια κάθε σεζόν συμμετέχει στο τουρνουά τένις που διεξάγεται στην πόλη του Μεξικού και πολλάκις έχει χαρακτηρίσει τη διοργάνωση από τις αγαπημένες του. Μάλιστα, οι πολίτες του Ακαπούλκο τον λατρεύουν κι όποτε αγωνίζεται εκεί είναι σα να δίνει εντός έδρας ματς!

«Αυτή η φυσική καταστροφή έχει προκαλέσει μια κρίση και το Ακαπούλκο χρειάζεται τη βοήθεια σου», ακούγεται να λέει ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέχεια του κλιπ που δημοσίευσαν οι διοργανωτές του μεξικανικού Open, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται εικόνες για το πόσο επηρεάσε ο τυφώνας Ότις την πόλη και τις ζημιές που άφησε πίσω του.

«Το τουρνουά μαζί με την ΜΚΟ Construyendo, δείχνει το δρόμο και προσπαθεί να βοηθήσει στις προσπάθειες αναστήλωσης όλης της πόλης. Η βοήθεια σας θα είναι ανεκτίμητη», ανέφερε στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος στάθηκε και στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών με μεγάλη δωρεά μετά το πέρασμα και της κακοκαιρίας Daniel σε Μαγνησία και Θεσσαλία.

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται σε περίοδο διακοπών μετά την ολοκλήρωση της σεζόν του τένις και εθεάθη στο Μονακό, όπου είναι και η έδρα του.

Πάνω από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα Ότις από το Μεξικό και τουλάχιστον 26 αγνοούνται, με το Ακαπούλκο, των περίπου 780.000 κατοικων, να έχει υποστεί τεράστιες ζημιές. Εκτός από τις ανθρώπινες ζωές, οι απώλειες όσον αφορά στις υποδομές είναι τεράστιες με περισσότερα από 200.000 σπίτια να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και τώρα η χώρα και η πόλη προσπαθούν να ορθοποδήσουν και να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Ο τυφώνας ήταν κατηγορίας 5, της υψηλότερης στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον.