Η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε τη Νιούκαστλ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και τη νίκησε με 2-0, σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι οπαδοί της διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι η αγγλική ομάδα ανήκει σε Σαουδάραβες πετώντας στον αγωνιστικό χώρο ψεύτικες ράβδους χρυσού και σηκώνοντας παράλληλα πανό κατά της FIFA.

Η γερμανική ομάδα πήρε τη νίκη και αύξησε τις ελπίδες της για πρόκριση στους «16» αλλά αυτό δεν ήταν το μοναδικό ζητούμενο για τους οπαδούς της, οι οποίοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και για το γεγονός ότι η Νιούκαστλ ανήκει στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας για την οποία έχουν ακουστεί διάφορα τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέταξαν ψεύτικες ράβδους χρυσού στον αγωνιστικό χώρο ενώ παράλληλα σήκωσαν και ένα μεγάλο πανό, πάνω από το οποίο υπήρχαν τρεις φιγούρες: Αυτή του προέδρου της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, αυτή του ιδιοκτήτη της Παρί Σεν Ζερμέν Νασέρ Αλ Κελαϊφί και αυτή του μεγαλομετόχου της Γιουβέντους και πρώην προέδρου της, Αντρέα Ανιέλι.

Όσο για το τι έγραφε το πανό; «Δεν νοιάζεστε για το άθλημα, το μόνο που σας νοιάζει είναι τα χρήματα», ήταν το μήνυμά του.