Η 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League άρχισε με δύο παιχνίδια και μία έκπληξη, αφού η Σαχτάρ Ντόνετσκ με γκολ του Σίκαν επιβλήθηκε με 1-0 τη Μπαρτσελόνα που είχε μόνο νίκες ως τώρα, την ίδια ώρα που η Ντόρτμουντ επικρατούσε της Νιούκαστλ με 2-0 και έκανε βήμα πρόκρισης στους «16».

Η Σαχτάρ δεν μπορεί, φυσικά, να χρησιμοποιήσει την έδρα της λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οπότε έπαιξε σαν τυπικά γηπεδούχος στο γήπεδο του Αμβούργου. Γεγονός που δεν την επηρέασε όπως αποδείχθηκε, αφού πατούσε από την αρχή πολύ καλά και στο 41′ έκανε το 1-0 με κεφαλιά του Σίκαν μετά τη σέντρα του Γκοτσολεϊσβίλι, τον οποίο είχε βρει ο Σουντάκοβ με εκπληκτική μπαλιά.

Από εκεί και πέρα όλοι περίμεναν την αντίδραση της Μπαρτσελόνα αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει ως το τέλος. Έτσι, οι Καταλανοί παρέμειναν στους 9 βαθμούς και την 1η θέση του ομίλου ενώ οι Ουκρανοί πήγαν στους 6 και εξακολουθούν να ελπίζουν σε πρόκριση στους «16».

Δεύτερη νίκη της Ντόρτμουντ επί της Νιούκαστλ

Την ίδια ώρα, στο Ντόρτμουντ, η Μπορούσια υποδέχθηκε τη Νιούκαστλ, την οποία είχε νικήσει με 1-0 στην Αγγλία την προηγούμενη αγωνιστική. Οι δύο ομάδες ήταν ισόβαθμες με 4 βαθμούς πριν την έναρξη του παιχνιδιού, οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο σημαντικό ήταν, με τους Γερμανούς να πάνε στο +3 μετά τη λήξη του. Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ στο 26′ με κοντινή προσπάθεια του Φίλκρουγκ μετά την πάσα του Ζάμπιτσερ και στο 79′ έκανε το 2-0 με τον Μπραντ στην αντεπίθεση εξασφαλίζοντας το τρίποντο.