Την πρόκριση για τους προημιτελικούς στο 250άρι τουρνουά της Αμβέρσας πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αντιμετώπισε τον Μπότικ Φαν Ντε Ζάντσχουλπ και τον νίκησε με 2-0 σετ, συναντώντας δυσκολίες μόνο στο πρώτο.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ήταν φυσικά το φαβορί απέναντι στον Ολλανδό, Νο67 στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά αυτό έπρεπε να το αποδείξει και στην πράξη. Και το έκανε, αν και στο πρώτο σετ βρήκε μεγαλύτερη αντίσταση από ό,τι θα περίμενε.

Ο Φαν Ντε Ζάντχουλπ ήταν αυτός που έκανε πρώτος break και βρέθηκε να προηγείται με 3-1 στο πρώτο σετ αλλά ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και με δικό του break ισοφάρισε 4-4 στη συνέχεια, για να κάνει τελικά το 1-0 με το 7-5 έπειτα από δεύτερο break.

Ο Στέφανος είχε, πλέον, το προβάδισμα αλλά και ανεβασμένη ψυχολογία και αυτό φάνηκε στο δεύτερο σετ, όπου με break ξέφυγε με 3-1 και αμέσως μετά με 4-1 κρατώντας το σερβίς του, για να το πάρει τελικά κι αυτό με 6-3 και να κάνει το 2-0, περιμένοντας πλέον έναν εκ των Τιμ ή Χάφμαν στον προημιτελικό της Παρασκευής (20/10, 20:00).

Τα σετ: 7-5, 6-3