Αντιμέτωπη με την κατηγορία της δωροδοκίας, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής Χοακίν Αγκίρε, θα έρθει τελικά η Μπαρτσελόνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα, με τα νέα να μην είναι καλά ούτε για το κλαμπ αλλά ούτε και για όσους ανθρώπους του εμπλέκονται στο θέμα, όπως για παράδειγμα οι πρώην πρόεδροι Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ.

Τον περασμένο Φεβρουάριο το ισπανικό ποδόσφαιρο έγινε άνω-κάτω και ο λόγος ήταν οι αποκαλύψεις για τα λεφτά που έβαζαν επί σειρά ετών οι Καταλανοί σε λογαριασμό του πρώην αντιπροέδρου των διαιτητών, με το κλαμπ να υποστηρίζει ότι αυτά τα χρήματα είχαν δοθεί επειδή γίνονταν σεμινάρια στην ομάδα για τους κανόνες της διαιτησίας.

Η Μπαρτσελόνα, όπως ανέφεραν εκείνο το διάστημα τα ισπανικά ΜΜΕ, κινδύνευε να κατηγορηθεί για διαφθορά αλλά ο δικαστής Χοακίν Αγκίρε αποφάσισε τώρα να απαγγείλει στους Μπλαουγκράνα την κατηγορία της δωροδοκίας, αναβαθμίζοντας έτσι το κατηγορητήριο.

Για τη Μπάρτσα, όπως τονίζει και ο ισπανικός Τύπος, είναι μια άσχημη εξέλιξη, με τον δικαστή να παίρνει αυτή την απόφαση επειδή τα στοιχεία που έχει στα χέρια του δείχνουν ότι το κλαμπ σταμάτησε να πληρώνει τον πρώην αντιπρόεδρο των διαιτητών όταν αποχώρησε από τη θέση του. Άρα, οι πληρωμές προς αυτόν, σύμφωνα με τον συλλογισμό του δικαστή, γίνονταν για συγκεκριμένο λόγο, για εύνοια της ομάδας.