Ο Ολυμπιακός αρχίζει τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Europa League υποδεχόμενος τη Φράιμπουργκ το βράδυ της Πέμπτης (21/9) και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδωσε σύνθημα νίκης, περιμένοντας μεγάλη βοήθεια από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί, με όσα είπε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή των Ερυθρόλευκων για την αναμέτρηση με τους Γερμανούς…

Για το αν έχει κάποιο πλάνο διαφορετικό σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Κάθε αντίπαλος και κάθε διοργάνωση. Το πιο σημαντικό είναι να μένουμε πιστοί στην ταυτότητα και το πλάνο παρότι είμαστε μία ομάδα που τώρα φτιάχνεται. Τα συστατικά και οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές. Θέλουμε να μένουμε πιστοί στο πλάνο μας και φυσικά να είμαστε επιτυχημένοι στις προσπάθειές μας με τους αντιπάλους μας».

Για τα περσινά παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες: «Είναι νέα χρονιά. Νέα ομάδα και νέα συναισθήματα και αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου ότι μπορείς να ξαναγράψεις μία άλλη ιστορία μέσα από έναν αγώνα. Έτσι λοιπόν ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Συμπαγή με ίδιο προπονητή εδώ και 13 χρόνια και ίδιους παίκτες. Εχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας αλλά και έχουμε και κάτι που θα κάνει διαφορά: το Καραϊσκάκη που θα μας δώσει δύναμη για να πάρουμε αποτέλεσμα, όπως κάναμε και στα 2 προηγούμενα ματς στην Ευρώπη».

Για τα αρκετά γκολ που έχει δεχθεί η Φράιμπουργκ: «Πιστεύω πως η Φράιμπουργκ είναι μία ολοκληρωμένη ομάδα. Μία πολύ ποιοτική ομάδα που ήταν 5η πέρυσι στη Bundesliga, ένα από τα πιο καλά πρωταθλήματα. Ανεξάρτητα από τα γκολ που έχει δεχθεί έχει μεγάλη ποιότητα. Πριν σας είπα ότι παίζει ρόλο η επιτυχία. Η επιτυχία στις μικρές λεπτομέρειες.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Περιμένουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Βλέπω πως στην ομάδα υπάρχει μεγάλη όρεξη για βελτίωση. Όταν μίλησε ο Βιθέντε για καλούς παίκτες να εννοούσε και το staff και τους προπονητές (γέλια). Είμαστε έτοιμοι και καλά προετοιμασμένοι να ξεκινήσουμε καλά».

Για τα αδύναμα σημεία της γερμανικής ομάδας: «Νομίζω πως ο στόχος αύριο είναι να είμαστε ο πιο καλός μας εαυτός ατομικά και ομαδικά. Η καλύτερη εκδοχή μας. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα ολοκληρωμένη. Να παίξουμε με τη ψυχή, την καρδιά μας και να ξεσηκώσουμε τον κόσμο Μας αλλά να είμαστε και έξυπνοι. Είμαστε μία ομάδα που συνεχώς βελτιώνεται. Είμαστε προετοιμασμένοι. Καλά προετοιμασμένοι. Να παίξουμε με πάθος, να δείξουμε την πιο καλή εκδοχή και έχουμε τον έλεγχο των λεπτομερειών.

Επίσης θέλω να πω πως ο πιο μεγάλος μας εχθρός είναι ο ίδιος μας εαυτός και εννοώ στιγμές που πρέπει να πιέσουμε και να κρατήσουμε τον έλεγχο. Η απάντηση στο αυριανό παιχνίδι – που επιμένουμε πως θα είναι δύσκολο και υψηλού επιπέδου – αλλά και η συνταγή είναι ο συναισθηματικός έλεγχος. Να παίζεις με τη ψυχή και την καρδιά σου αλλά να ελέγχεις και τα συναισθήματα στη διάρκεια του αγώνα».