Ο Παναθηναϊκός θέλει να ενισχυθεί τη χειμερινή περίοδο και αυτό θα γίνει μονάχα εάν αποχωρήσουν παίκτες. Δείτε ποιοι είναι οι υποψήφιοι να πουν «αντίο».

Στο «τριφύλλι» δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα γίνουν μεταγραφές, καθώς στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο ψηφίστηκε να ενισχυθεί η ομάδα τον Γενάρη, αλλά με τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από τις αποχωρήσεις παικτών. Συγκεκριμένα των Λουίς Γκαρσία, Πλεσί, Δημούτσου, Ιωαννίδη, Φερνάντες και ίσως του Γκοβού, ενώ ενδέχεται να πωληθεί και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αν έρθει καλή πρόταση.

Εξοικονόμηση χρημάτων με παραχωρήσεις

Αυτό το πλάνο, όπως αναφέρει η «Sportday», θα εξοικονομήσει στον Παναθηναϊκό 700.000 ευρώ με ένα εκατομμύριο ευρώ, αν αποχωρήσουν οι παραπάνω εκτός του Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου. Επίσης, το συμβόλαιο του Ζιλμπέρτο μαζί με την Εφορία για τους επόμενους έξι μήνες είναι στο 1,8 εκατ. ευρώ. Έτσι, όπως είναι εύκολα κατανοητό, αν ο αρχηγός της Σελεσάο αλλάξει ομάδα τότε τα χρήματα φτάνουν για την ενίσχυση των «πρασίνων».

Πάντως, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα μέχρι τώρα αφού ο Κάρλος Φρέιτας ήταν στην Πορτογαλία. Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού θα αρχίσει τις επαφές με τους υπό παραχώρηση παίκτες, για να τους διαμηνύσει είτε να βρουν ομάδα για να συνεχίσουν είτε ότι πρέπει να πάνε κάπου δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια.

Οι επαφές του Φρέιτας

Επαφές με πέντε παίκτες που είναι στη λίστα αποχώρησης του Παναθηναϊκού θα έχει από σήμερα ο Κάρλος Φρέιτας, για να τους εξηγήσει την κατάσταση και να τους πει πως δεν είναι στα πλάνα του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Οι πέντε παίκτες χωρίζονται σε δύο λίστες. Η πρώτη αποτελείται από παίκτες που δεν υπολογίζονται γενικά και παραχωρούνται (Γκαρσία και Φερνάντες) και η δεύτερη από παίκτες που καλό θα ήταν να πάνε δανεικοί για να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους (Πλεσί, Δημούτσος και Ιωαννίδης).

Ο Φερνάντες θα επιστρέψει στην Μπόχουμ στην οποία και ανήκει, ενώ ο Γκαρσία του οποίου το συμβόλαιο τελειώνει ούτως ή άλλως το καλοκαίρι, θα πρέπει να βρει ομάδα από τώρα, καθώς δεν είναι στα πλάνα του προπονητή. Το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό θα είναι να παραχωρηθούν και οι πέντε, ώστε να μπορέσουν να γίνουν μεταγραφικές κινήσεις.

Έξτρα ένα εκατ. ευρώ από τους μετόχους

Όσον αφορά τις μεταγραφές, για να μη χαθούν παίκτες ο Δημήτρης Γόντικας ζητάει από τους μετόχους να εξασφαλιστεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ, ώστε να προχωρήσουν σε δύο ενισχύσεις, χωρίς να περιμένουν τις αποχωρήσεις ή ενδεχόμενες πωλήσεις. Όμως πολύ δύσκολα θα βρεθεί λύση, αφού οι μέτοχοι απαντούν πως πρέπει να γίνουν γρήγορα οι αποχωρήσεις για να πραγματοποιηθούν οι μεταγραφές. Αν δεν δοθεί το ΟΚ για τα χρήματα, τότε δεν υπάρχει λόγος να γίνει το ΔΣ και ενίσχυση θα υπάρξει μόνο με τα λεφτά από τις αποχωρήσεις.

Πηγή: gazzetta.gr