Η Εθνική Ελλάδας έχει μπροστά της τον εκτός έδρας αγώνα με την Ολλανδία, την Πέμπτη (7/9), στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2024 και ο Γκουστάβο Πογέτ έδωσε το σύνθημα στους παίκτες του με όσα είπε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, κάνοντας ένα σχόλιο και για όσα είχε πει νωρίτερα ο Ρόναλντ Κούμαν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής ομάδας…

Για τον αγώνα στην Ολλανδία: «Θα είναι ένα παιχνίδι – κλειδί. Δεν θα έρθει το τέλος εάν δεν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Όμως εάν τα καταφέρουμε θα έχει μεγάλο και θετικό αντίκτυπο».

Για το αν θα έχουμε ίδια προσέγγιση με τον αγώνα κόντρα στη Γαλλία: «Η απάντηση εξαρτάται από κάτι μικρό. Έναν ενδεχόμενο τραυματισμό που μπορεί να κάνει να το σκεφτούμε. Αναλόγως το πως θα στηθεί η ομάδα. Θα δεχθούμε μεγάλο πρέσινγκ, ειδικά στην αρχή. Πρέπει να είμαστε άντρες και γενναίοι. Θα το καταλάβετε όταν μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Για τη συνέχεια και το σκεπτικό για τον αγώνα: «Όταν ήμουν στην κλήρωση και είδα την κατάσταση δεν ήμουν τόσο αισιόδοξος. Όμως κοιτάζοντας τώρα εμείς εφόσον καταφέρουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την ομάδα.

Με βάση αυτό σας είπα εάν έχουμε τον παίκτη – που σας είπα πριν – θα μπορέσουμε να πάρουμε το ρίσκο. Με τη Γαλλία στο α’ μέρος δεν βγαίναμε καλά. Στη συνέχεια η ομάδα κράτησε την ηρεμία και την οργάνωση. Θέλουμε αύριο ένα ισορροπημένο παιχνίδι και να είμαστε αρκετά καλοί και επιθετικοί για ένα καλό αποτέλεσμα».

Για τους παίκτες που δεν κλήθηκαν στην Εθνική και αν επηρεάζει το κλίμα αυτό το θέμα: «Δεν έχει να κάνει με τις επιλογές και τις κλήσεις. Δεν μας έχει επηρεάσει αυτή η συζήτηση. Η ομάδα ξέρει τι κάνουμε. Όλα έχουν παραμείνει εντός της ομάδας. Η πόρτα είναι πάντα ανοιχτή. Έχουμε τους καλύτερους δυνατούς παίκτες που μπορούν να μας εκπροσωπούν και θα το δείξουμε αυτό αύριο το βράδυ».

Για τους Έλληνες οπαδούς: «Ήταν από τα πρώτα βήματα. Να παίρνουμε νίκες για να αποκτήσουμε ξανά τη σύνδεση με τους φιλάθλους. Στο τέλος ελπίζω να φύγουνε χαρούμενοι από ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για τον Ρόναλντ Κούμαν και τις δηλώσεις του: «Έχει αναλύσει την ομάδα, όπως και εμείς την Ολλανδία. Είμαστε δύσκολος αντίπαλος αλλά αύριο θα πρέπει να είμαστε σε κορυφαίο επίπεδο. Να δούμε ένα σπουδαίο παιχνίδι σε ένα εξαιρετικό γήπεδο και με εξαιρετική ατμόσφαιρα».