Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ολλανδία την Πέμπτη (7/9) στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2024 και ο Ρόναλντ Κούμαν παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην οποία αποθέωσε τόσο την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ όσο και τον Τάκο Μπακασέτα ατομικά.

Οι Οράνιε είναι, φυσικά, το φαβορί αλλά η Εθνική μας ομάδα στοχεύει στο θετικό αποτέλεσμα και πιστεύει στις δυνατότητές της, με τον Κούμαν να μη θεωρεί καθόλου εύκολο το παιχνίδι για τους Ολλανδούς όπως είπε και στη συνέντευξη Τύπου, όπου ανέφερε τα εξής…

Για τον αγώνα: «Πρέπει να πιέσουμε καλύτερα τον αντίπαλο. Μια σειρά από τις αρχές του παιχνιδιού θα πρέπει να βελτιωθούν όταν χτίζουμε από πίσω. Στο Nations League προσπαθήσαμε να παίξουμε με έναν αμυντικό στην άμυνα, οπότε πρέπει να παίξεις με τέσσερις στη μεσαία γραμμή. Προσπαθούμε να αναπτυχθούμε και να βελτιωθούμε μέσα από την προπόνηση. Οι παίκτες είχαν βαρύ πρόγραμμα. Πρέπει να μειώσουμε τα γκολ που δεχόμαστε και να έχουμε μια καλύτερη επικοινωνία».

Για την Ελλάδα: «Είναι πραγματικά ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Μπορούν να αμυνθούν καλά. Έχουν πολλή ταχύτητα στα άκρα. Ο Μπακασέτας, ο αρχηγός τους, είναι σπουδαίος παίκτης, ένα δεκάρι με ένα εξαιρετικό αριστερό πόδι».

Για το ματς της Ελλάδας με τη Γαλλία: «Η Γαλλία είναι η Γαλλία. Οι Έλληνες δεν πίεσαν ψηλά και περίμεναν τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Έτσι η Ελλάδα κατάφερε να μείνει στο παιχνίδι, ακόμα και με δέκα παίκτες. Αυτό λέει πολλά».

Για την πίστη του ότι η Ολλανδία θα προκριθεί στο Euro: «Το έχω πει ξανά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε ένα καλό αποτέλεσμα αυτή την φορά. Το ίδιο είχα και για το Nations League απέναντι στην Κροατία. Λιγότερο απέναντι στη Γαλλία, στα προκριματικά, εν μέρει λόγω τραυματισμών και ασθενειών. Με αυτά που κάναμε και τις συζητήσεις που είχαμε, νιώθω ότι όλοι συνειδητοποιούν πόσο σημαντική είναι αυτή η εβδομάδα».