«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα να πιστέψει ότι μπορεί να  μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται». Με τα λόγια αυτά ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε την ενοχή των Αλβανών κατηγορουμένων για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που έγινε πριν από δυο χρόνια.

«Είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος στην αγόρευση του περιέγραψε ένα παιχνίδι εκβιασμών που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την περίοδο, και στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Energa. «Ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος είχε βρεθεί μέσα σε μια ασφυκτική κατάσταση» τόνισε ο εισαγγελέας, συμπληρώνοντας πως ο άτυχος δικηγόρος ήταν πεπεισμένος για την αθωότητα του τότε εντολέα του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι ζητούσαν χρήματα από τον επιχειρηματία, μέσα στη φυλακή, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου που πλέον, είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

«Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μήνυμα προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν…» υπογράμμισε ο εισαγγελικός λειτουργός και σημείωσε το γεγονός ότι το θύμα δεν έφερε καμία αντίσταση.

«Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι, το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο» είπε, συμπληρώνοντας πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος «έγινε θυσία». «Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος… Έγινε θυσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός. «Προτείνω την ενοχή των κατηγορουμένων, όπως κατηγορούνται, για να δοθεί το μήνυμα σε όλους  ότι η πολιτεία, μέσω της δικαιοσύνης, είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται» κατέληξε.