Αρχειοθετούνται οι  καταγγελίες του υπουργού Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη ο οποίος καταλόγιζε στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ), από το 2012 έως σήμερα, , σωρεία παρατυπιών και παράνομων ενεργειών στις διαδικασίες του διαγωνισμού για τη «χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής» για το θέμα της   DIGEA.

Ο υπουργός σε μηνυτήρια αναφορά, που είχε υποβάλει λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα,  έκανε λόγο για νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού  με την κατακύρωση στη μία διαγωνιζόμενη εταιρεία τη DIGEA, κάτω από  άνισες συνθήκες που εξασφάλιζαν τη διακριτική  της μεταχείριση. Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, υπήρξε παράβαση της εθνικής αλλά και κοινοτικής νομοθεσίας καθώς δεν μπορούσε να συμπίπτει ο  δικαιοπάροχος (δηλ. τα τηλεοπτικά κανάλια) με τον υπερθεματιστή.

Ωστόσο, η εισαγγελέας η οποία διενήργησε την έρευνα επικαλούμενη την πιο πρόσφατη διάταξη του ν. 4070/2012  ότι αρκεί ο ανάδοχος να έχει « διαφορετική νομική   προσωπικότητα» δεν έκρινε ότι συντρέχει τυπικά κώλυμα στη DIGEA να ανακηρυχτεί υπερθεματίστρια του διαγωνισμού.

Τον τελευταίο λόγο για την αρχειοθέτηση ή όχι της υπόθεσης έχει ο εισαγγελέας Εφετών.