Αμφισβητώντας την αξιοπιστία του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη συνέχισε την εξέταση του μάρτυρα που θεωρείται κομβικής σημασίας για την υπόθεση η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Παράλληλα, ο Αλέξης Κούγιας έβαλε μια ακόμη παράμετρο στην υπερασπιστική γραμμή της κατηγορούμενης «φωτίζοντας» το ενδεχόμενο η Τζωρτζίνα να έφυγε από τη ζωή λόγω επιληπτικού επεισοδίου.

«Επιμένουμε ότι η ανακοπή 25/1 και ο θάνατος 29/1 δεν οφείλεται σε ενέργεια της κατηγορουμένης αλλά σε πρόβλημα υγείας που δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ σε επίπεδο καρδιολογικό και επιληπτικών επεισοδίων που μπορούν να επιφέρουν το θάνατο» ανέφερε ο συνήγορος ο οποίος επικαλέστηκε τις καταθέσεις συγκεκριμένων γιατρών που ,σύμφωνα με τον ίδιο, επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του. «Όπως εξελίσσεται η διαδικασία διαπιστώνεται πως εκτός από καρδιολογικά προβλήματα, ανακοπή προκύπτει και από επιληπτικά επεισόδια» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος εξέτασε τον μάρτυρα σε υψηλούς τόνους.

«Χρησιμοποίησε το δράμα της οικογένειας»

«Χρησιμοποίησε το δράμα της οικογένειας για να γίνει διάσημος» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος έχει μιλήσει για προσπάθεια «παγίδευσης» της Ρούλας Πισπιρίγκου από το μάρτυρα που έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου.
Ο Αλέξης Κούγιας έθεσε σειρά ερωτήσεων στον εντατικολόγο , ο οποίος ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα για τρίτη φορά, σχετικά με μηνύσεις που έχουν καταθέσει σε βάρος του τόσο η οικογένεια Πισπιρίγκου όσο και ο Μάνος Δασκαλάκης με αφορμή διαδικτυακή του συνέντευξη στην οποία ανέφερε πως ήταν αδιάφοροι απέναντι στο δράμα που ζούσε η Τζωρτζίνα ενώ νοσηλευόταν στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στην οποία είναι διευθυντής.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης αρχικά δεν θέλησε μα απαντήσει σχετικά με τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί σε βάρος του λέγοντας πως δεν θυμάται . Ωστόσο , στη συνέχεια , απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης εξέφρασε τη θέση πως με την επίμαχη συνέντευξη δεν παραβίασε το ιατρικό απόρρητο ενώ επέμεινε πως «εκατοντάδες παππούδες έρχονται (στη ΜΕΘ) δυστυχώς είναι η πρώτη φορά που είδα τέτοια αδιαφορία». «Οι συγγενείς δυστυχώς δεν επέδειξαν καμία επιθυμία να δουν το παιδί» υπογράμμισε.

Οι τόνοι ανέβηκαν και η πρόεδρος απαγόρευσε την ερώτηση για τις μηνύσεις λέγοντας πως «είναι άσχετη με την υπόθεση». Ο Αλέξης Κούγιας αντέδρασε, προσέφυγε στο δικαστήριο, εξαπολύοντας, παράλληλα, δριμύ κατηγορώ σε βάρος του εντατικολόγου . Ο συνήγορος έκανε λόγο για «έναν άνθρωπο που προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο…» και κατηγόρησε το μάρτυρα πως «μετεβλήθη σε προκατειλημμένο παράγοντα της δίκης». Μάλιστα, επανέφερε τις αιτιάσεις του για το θέμα των μεταμοσχεύσεων.

«Πρέπει να αξιολογηθεί από το δικαστήριο η αξιοπιστία του μάρτυρα. Έχει ρεκόρ μεταμοσχεύσεων και δεν ξέρουμε που έχουν πάει τα όργανα. Δεν ξέρουμε άλλη κλινική στον κόσμο με 14 μεταμοσχεύσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας ο οποίος σημείωσε πως ο μάρτυρας «είναι ύποπτος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης ολόκληρης της οικογένειας» και με αυτό τον τρόπο «πλήττονται τα δικαιώματα της κατηγορούμενης».

Η εισαγγελέας πρότεινε την απαγόρευση της ερώτησης με το δικαστήριο τελικά να απορρίπτει, ομόφωνα, την προσφυγή της υπεράσπισης.

Τα μηνύματα της μητέρας

Ο Αλέξης Κούγιας επανήλθε κατηγορώντας τον μάρτυρα πως έδωσε στη δημοσιότητα προσωπικά μηνύματα που είχε ανταλλάξει με την Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Υπάρχουν εκατοντάδες μηνύματα με την κατηγορούμενη . Ήμουν και είμαι ο γιατρός της Τζωρτζίνας» είπε ο μάρτυρας ο οποίος διευκρίνησε πως από την πρώτη στιγμή οι συνομιλίες είχαν δωθεί στην αστυνομία και την ανάκριση.

Ο κ. Ηλιάδης κατέθεσε πως ουδέποτε ανέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν αδιάφορη μητέρα ενώ ο Αλέξης Κούγια μετέφερε στο δικαστήριο πως η κατηγορούμενη «είναι έκπληκτη» που ο γιατρός την κατηγορεί καθώς «είχαν αναπτύξει σχέση πατέρα παιδιού».

Μάρτυρας: Δεν κατηγορώ κανέναν

Κούγιας: Πώς δεν κατηγορείτε όταν λέτε για σύνδρομο Μινχάουζεν.

Μάρτυρας: Η ιατρική αλήθεια δεν φοβάται

Τα βίντεο και οι επιληπτικές κρίσεις

Στο επίκεντρο της εξέτασης του μάρτυρα βρέθηκαν και τα βίντεο της Τζωρτζίνας τα οποία είχε στείλει η κατηγορούμενη στο μάρτυρα για να τα αξιολογήσει.

Η αναφορά του μάρτυρα πως δεν έχει δει με τα μάτια του κανένα επεισόδιο στην παιδιατρική και ότι θεωρεί ότι τα βίντεο, όπου καταγράφονται επεισόδια του παιδιού, δεν αφορούν επιληπτικές κρίσεις προκάλεσε την «έκρηξη» του Αλέξη Κούγια που επικαλέστηκε αντίθετη άποψη γιατρού νευρολόγου.

Ο μάρτυρας σημείωσε πως δεν γνωρίζει αν έγινε αξιολόγηση στο ίδιο βίντεο εξηγώντας πως είχε στη διάθεση του τρία το ένα εκ των οποίων διεγράφη από την κατηγορούμενη.

«Μας γελοιοποιεί» είπε ο Αλέξης Κούγιας απευθυνόμενος στην πρόεδρο με έντονο ύφος «τι νομίζει ότι είναι , ότι έχουμε κάνει λοβοτομή ; Παίζει με τη νοημοσύνη μας …».

Ο μάρτυρας εκτίμησε πως στο διαγραμμένο βίντεο, το οποίο ενδεχομένως εξέτασε η νευρολόγος , το επεισόδια «είναι απειλητικό για τη ζωή του παιδιού».

Η ένταση χτύπησε κόκκινο με τον Αλέξη Κούγια να κατηγορεί το μάρτυρα ότι προσπαθεί να «συσκοτίσει την υπόθεση» φωνάζοντας : «φυλακή θα πάτε…».

Η επιμονή του μάρτυρα πως το τελευταίο επεισόδιο που υπέστη στο νοσοκομείο της Πάτρας το παιδί δεν αξιολογείται ως σοβαρό καθώς δεν καταγράφεται ανακοπή και δεν έγινε ανάνηψη προκάλεσε το αίτημα της υπεράσπισης για κατ αντιπαράσταση εξέταση με δυο άλλους γιατρούς που δίνουν άλλη περιγραφή.

Ο κ.Ηλιάδης ήταν κατηγορηματικός ότι στα 25 χρόνια που βρίσκεται σε μονάδες εντατικής θεραπείας «ουδέποτε παιδάκι έχει υποστεί ανακοπή συνεπεία επιληπτικής κρίσης».

«Στον καλύτερο γιατρό και ήρωα μου, Τζωρτζίνα»

Ο Αλέξης Κούγιας με σειρά ερωτήσεων κάλεσε το μάρτυρα να απαντήσει αν τα επεισόδια στις 11/4 πριν η Τζωρτζίνα υποστεί την ανακοπή τα έχει προκαλέσει η κατηγορούμενη. «Αυτό δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα δεν ήταν επιληπτική κρίση» ανέφερε ο γιατρός ο οποίος αντιδρώντας στις επίμονες ερωτήσεις της υπεράσπισης οργισμένος εξήγησε: «Πρώτα πάμε σε έμφραγμα, μετά σε πρόβλημα στην καρδιά, μετά σε γονίδιο, μετά σε θρομβοφιλία, σε λύκο αποφασίστε από τι πέθανε η Τζωρτζίνα και πείτε μας» με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να δείχνει την ενόχληση της αλλά τελικά να μην παίρνει το λόγο.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από την πρόεδρο εάν έχει λάβει κάτι ως αντάλλαγμα από τους γονείς της Τζωρτζίνας κι εκείνος έδειξε ένα χαρτάκι σε σχήμα καρδιάς, λέγοντας: «Έχω κάτι το οποίο κρατώ. «Στον καλύτερο γιατρό και ήρωα μου, Τζωρτζίνα» αυτό το έδωσε η μαμά της Τζωρτζίνας σε μένα. Είναι ζωγραφιά η καρδιά. Ένας γιατρός που θέλει να ζητήσει όργανα είναι οξύμωρο να του δίνεται η καρδιά από τη μητέρα για να την προστατέψει»

Πρόεδρος: Σας έδωσαν κάποιο άλλο δώρο;

Μάρτυρας: Έχω τη φήμη του αδιάφθορου γιατρού και δεν έχω ζητήσει από κανένα χρήματα και τα δώρα. Μου δόθηκε ένα δώρο μετά από μεγάλη πίεση, ένα ρολόι, το οποίο στην αρχή δεν το ήθελα και το έχω δώσει σε ένα φτωχό παιδάκι που ήταν στη ΜΕΘ. Δεν το κράτησα.

Ο κ. Ηλιάδης ρωτήθηκε από το συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας σχετικά με την αυξημένη τιμή τροπονίνης που είχε εμφανίσει η μικρή Τζωρτζίνα με τον μάρτυρα να απαντά πως η αυξημένη ένδειξη στις 21 Ιανουαρίου 2022 είναι ανεξήγητη.

Κούγιας: …Έχουν προηγηθεί τέσσερα επεισόδια και λέει ότι η αύξηση της τροπονίνης είναι ανεξήγητη. Έχει μείωση κορεσμού στο 58 και είναι ανεξήγητη η ένδειξη;

Μάρτυρας: Η αύξηση της τροπονίνης οδηγεί σε ασφυκτικό επεισόδιο.

Κούγιας: Υπονοείται ότι η τροπονίνη αφορά ασφυκτικό φαινόμενο… Θεωρείτε τα επεισόδια στις 19/1 και στις 20/1 δεν δικαιολογούν αύξηση τροπονίνης; Έχουμε τέσσερα επεισόδια.

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι είναι ανεξήγητο και επιμένω ότι τα βίντεο είναι πολύ μετά.

Πρόεδρος: Αυτή η αύξηση εξηγείται;

Μάρτυρας: Η δυσπραγία της καρδιάς προκαλεί αύξηση τροπονίνης.

Ο μάρτυρας κλήθηκε να μιλήσει και για τις υποψίες του για το σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου και τις ενέργειες στις οποίες προέβη.

Κούγιας: Αφού πιστεύατε ότι η μητέρα θέλει να σκοτώσει το παιδί, γιατί δεν ενημερώνετε τους συναδέλφους σας στο νοσοκομείο Παίδων για να σώσετε και το παιδί;

Μάρτυρας: Η Τζωρτζίνα πήγε στο Αγλαΐα Κυριακού για να κάνει 24ωρο εγκεφαλογράφημα και να γυρίσει πίσω.

Κούγιας: Στο Ωνάσειο τους ενημερώσατε;

Μάρτυρας: Υπήρχε συνεχής επικοινωνία… Δεν τους ενημέρωσα.