Μεγάλη ποσότητα αλκοόλ φαίνεται πως είχαν καταναλώσει οι δύο Πολωνοί, θύτης και θύμα της άγριας δολοφονίας την Κυριακή του Πάσχα στους Αμπελόκηπους, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛ.ΑΣ.

Στο παλιό χαμόσπιτο της οδού Βερναρδάκη, οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να πάνε στο σημείο μαζί με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, εντόπισαν τον 45χρονο μέσα σε λίμνη αίματος με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη. Λίγα μέτρα μακριά του ο 50χρονος, φερόμενος ως δράστης, ο οποίος μάλιστα κρατούσε το κουζινομάχαιρο στα χέρια του, αλλά δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψη του.

Η πληροφορία ότι στο σπίτι ήταν και μία γυναίκα – επίσης υπήκοος Πολωνίας – επιβεβαιώνονται από αρμόδιες πηγές, η οποία κατέθεσε ήδη ότι όλοι τους ήταν μεθυσμένοι. Θύτης και θύμα είχαν φιλική σχέση, ενώ το σπίτι άνηκε στον 50χρονο που συνελήφθη. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή πως φτάσαμε στην άγρια δολοφονία, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι πιθανότατα υπήρξε κάποια ασήμαντη παρεξήγηση που λόγω του αλκοόλ μεγεθύνθηκε και φτάσαμε στο έγκλημα.

Την προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, ενώ ο φερόμενος ως δράστης θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να του απαγγελθούν κατηγορίες.