Η επόμενη ημέρα της αναφοράς της εξ απορρήτων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα ότι από το γραφείο του «έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)» βρήκε τους κατηγορούμενους, στο Ειδικό Δικαστήριο, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών να ανταλλάσουν βολές.

Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, Νίκου Παππά ανέφεραν πως έχουν εντολή να προσφύγουν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση σε βάρος της, επί 40 ετών, γραμματέως του επιχειρηματία για τις επίμαχες αναφορές της.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των δυο συνηγόρων του Χρήστου Καλογρίτσα απάντησε στους συνηγόρους του πρώην υπουργού μεταφέροντας στο δικαστήριο δήλωση του εντολέα του η οποία ανέφερε: «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί».

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου παρενέβη και επικαλούμενη την κατάθεση της μάρτυρος διευκρίνισε ότι «όσα είπε δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά κατέθεσε η μάρτυρας. Ούτε για Παππά, ούτε για Τσίπρα».

Νωρίτερα, καταθέτοντας στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής ανέφερε πως την επίμαχη περίοδο κλήθηκε από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο παρελθόν, να «στήσει» τη νέα εφημερίδα που θα εξέδιδε. Σύμφωνα με το μάρτυρα το εγχείρημα προχώρησε και μέσα σε 25 μέρες τα σχέδια της εφημερίδας έγιναν δεκτά από την Κυβέρνηση και τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά. Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε ο δημοσιογράφος, ο επιχειρηματίας του είπε «θα αναγκαστείς να αποχωρήσεις, δεν είσαι επιθυμητός, γιατί θέλουν κάποιους άλλους, θέλουν ένα κομματικό ελεγχόμενο διευθυντή». Ο κ. Τσαγκρής κατέθεσε πως στην έκδοση της εφημερίδας «ο κ. Παππάς θα παρείχε πολιτική στήριξη».

Επίσης, στο Ειδικό Δικαστήριο κατέθεσε η τοπογράφος Άννα Βλασοπούλου και ο οικονομολόγος Διονύσιος Φελεμέγκας, εκτιμητές θυγατρικής εταιρείας της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αξία και τη δυνατότητα εκμετάλλευσης της έκτασης των 5.026 στρεμμάτων στην Ιθάκη , που έγινε γνωστή ως «βοσκοτόπια» και βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής αντιπαράθεσης όταν η οικογένεια Καλογρίτσα διεκδικούσε την τηλεοπτική άδεια.