Σε μαρτύριο είχε μετατραπεί το σχολείο για μια 14χρονη μαθήτρια από την Αργαλαστή Μαγνησίας, οι γονείς της οποίας κατέθεσαν μήνυση για εκφοβισμό, ξυλοδαρμό και απειλή σε βάρος της κόρης τους, από συμμαθητές της.

Στην ιστορία εμπλέκονται συνολικά πέντε άτομα -το ένα εκ των οποίων είναι το θύμα και οι θύτες οι υπόλοιποι τέσσερις ανήλικοι- ενώ αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να διαταχθεί η προκαταρκτική έρευνα για τυχόν παραπτώματα και σε διάστημα ενός μήνα θα πρέπει να δοθεί και το σχετικό πόρισμα.

Σοκαριστικές ήταν οι αποκαλύψεις που έκανε για την υπόθεση ο πατέρας της κοπέλας, θύμα εκφοβισμού επί τρία ολόκληρα χρόνια, καθώς μεταξύ των υπόλοιπων βασανιστηριών που δεχόταν, την απειλούσαν πως σε περίπτωση που μιλούσε για όσα δεινά της έκαναν… θα την σκότωναν!

Ο πατέρας της μίλησε στο Open, συγκλονίζοντας για τα όσα ζούσε το παιδί του από την ηλικία των 11 ετών: «Δεν μιλούσε γιατί την εκφόβιζαν με το μαχαίρι ότι αν μιλήσει στους καθηγητές θα την σκοτώσουν. Υπάρχουν απειλητικά μηνύματα στο κινητό της, το οποίο παρέδωσε στην διευθύντρια. Πήγε και αγόρασε μαχαίρι και το έβαλε στην τσάντα, γιατί δεν μπορούσε να αντέξει άλλο τα χτυπήματα και τις απειλές που δεχόταν. Και πήρε ένα μαχαίρι για να το έχει για αυτοάμυνα ή να αυτοτραυματιστεί. Τους έπαιρνε τσιγάρα όταν σχολάγανε από το σχολείο και ποτά και τέτοια, με την απειλή του μαχαιριού».