Οι έρευνες για τον βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ένας από τους ανήλικους κατηγορούμενους που έχει προφυλακιστεί, κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του αίτημα αποφυλάκισης.

Ο Μάρκος Τσιώκας μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και είπε πως κατέθεσε αυτός την αίτηση για έναν από τους κατηγορούμενους που έχει αναλάβει. Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων τον ανέλαβε μετά το στάδιο της ανακρίσεως για την προφυλάκισή του και με αυτήν την απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Τσιώκα, σηματοδοτούν τη νομική του θέση και οριοθετούν τη θέση του σχετικά με τις κατηγορίες που τον «βαραίνουν».

Επίσης, είπε πως έχει αναλάβει και ένα από τα τέσσερα κορίτσια που κατηγορούνται, η οποία εμπλέκεται, σύμφωνα με την ανακρίτρια, σε όλο το εύρος και το φάσμα του ποινικού κατηγορητηρίου.

Παρόλα αυτά, ο κ. Τσιώκας είπε ότι θα προσπαθήσουν να αποδομήσουν και τις κατηγορίες που βαραίνουν το κορίτσι για τη σεξουαλική κακοποίηση του μαθητή σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Ίλιον.

Σημειώνεται, ότι ένας από τους ανήλικους κατηγορούμενους αναφέρει ότι αντέγραψαν βίαια βίντεο με συμπλοκή οπαδών, με αποτέλεσμα να προβούν στην κακοποίηση του 15χρονου.