Για την υπόθεση πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά  –ο οποίος χαροπαλεύει στην εντατική– από αστυνομικό ύστερα από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη, μίλησε ο συνήγορος του άνδρα της ΔΙΑΣ, Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός δικηγόρος έκανε χθες γνωστό πως αναλαμβάνει την υπεράσπιση του αστυνομικού σημειώνοντας πως πήρε την απόφαση αυτή «αφού είδε την προσωπικότητα του εντολέα του».

«Ο άνθρωπος είναι σε τραγική κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς το πρωί, να πηγαίνεις το παιδί σου στο σχολείο και να μην γυρνάς σπίτι σου και να είσαι κλεισμένος στα μπουντρούμια με κακοποιούς και μάλιστα με κίνδυνο της ζωής σου, γιατί σε αυτές τις φυλακές ακόμα και η προσωρινή κράτηση, οι άνθρωποι με τους οποίους συνυπάρχεις στον ίδιο χώρο, είναι άνθρωποι πολύ επικίνδυνοι» ανέφερε μιλώντας στο Mega ο κ. Κούγιας, ερωτηθείς για την κατάσταση του εντολέα του.

Αναφορικά με τη σκηνή του πυροβολισμού κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του 16χρονου, ο δικηγόρος ανέφερε, βάσει των ισχυρισμών του εντολέα του, πως ο ανήλικος προσπάθησε δύο φορές να τους χτυπήσει με το αυτοκίνητο και να τους ρίξει ενώ βρίσκονταν πάνω στη μηχανή και πως μέχρι τώρα προκύπτει πως ο αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

«Με ανακούφιση ενημερώθηκα πως η δεύτερη σφαίρα βρέθηκε σε άλλο σημείο, πράγμα που σημαίνει πως είναι αληθής ο ισχυρισμός του πως πυροβόλησε στον αέρα και όχι κατά του αυτοκινήτου και κατά τη διάρκεια του ελιγμού συνέβη, αυτό που συνέβη» προσέθεσε ο κ. Κούγιας.

Στην ερώτηση εάν ο αστυνομικός έχει εκφράσει τη λύπη του για αυτό που συνέβη ο Αλέξης Κούγιας τόνισε την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του εντολέα του. «Εάν μπορούσε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση του θύματος, είναι συντετριμμένος» συμπλήρωσε.

«Όλοι πρέπει να προσευχόμαστε να ζήσει αυτό το παιδί και πρώτος απ’ όλους αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι εγκληματίας» κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.