«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τη στάση του διοικητή του Ιπποκρατείου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δεν έχει εκδώσει ιατρικό ανακοινωθέν για τον 16χρονο Ρομά που πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

«Η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του (εκάστοτε) διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς. Είναι απαράδεκτη η στάση του διοικητή του “Ιπποκράτειου” Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Ο νεαρός Ρομά υποβλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα ο ανήλικος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα. Διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

«Κινδυνεύει η ζωή του»

Ο πατέρας του 16χρονου μίλησε χθες (7/12) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην κατάσταση της υγείας του γιου του, Κώστα.

«Στα ίδια παραμένει ο Κώστας, δεν έχει κάνει εμπλοκές. Κινδυνεύει η ζωή του όπως μου είπαν στο νοσοκομείο» ανέφερε αρχικά ο Παύλος Φραγκούλης.

«Ο γιος μου, απ’ ότι δείχνουν και οι κάμερες και τα βίντεο όλα, μόλις πέρασε από το πρατήριο έκανε στροφή 180 μοιρών. Ερχόταν προς το σπίτι. Στο πρατήριο, όπως φαίνεται και στο βίντεο, υπάρχουν δρομάκια, που τα μηχανάκια μπορούν να διασχίσουν το δρόμο και να περάσουν από την απέναντι πλευρά και να φύγουν προς Διαβατά. Ο γιος μου γύρισε και έφευγε προς Διαβατά για να έρθει στον οικισμό. Τον ακολούθησαν δυο μηχανάκια και ανέπτυξε ταχύτητα. Ναι, το έκανε αυτό. Αλλά όχι να σκοτώσουν το γιο μου επειδή δεν σταμάτησε. Είχε το απόλυτο δικαίωμα ο αστυνομικός, με οποιοδήποτε τρόπο να τον σταματήσει. Υπήρχαν χιλιάδες τρόποι να τον σταματήσουν. Να πήγαινε δίπλα του και να του έκανε σήμα να σταματήσει. Γιατί ήταν πιτσιρικάς, δεν ήταν ένας άνθρωπος ηλικιωμένος να ξέρει τι πάει να πει το σήμα» είπε. […].

«Γνώριζε ο αστυνομικός ποιος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, γιατί όταν έβαλε βενζίνη ο πιτσιρικάς στο πρατήριο, ήδη τα δυο μηχανάκια και οι τέσσερις ΖΗΤΑδες ήταν μέσα στο κατάστημα και έπιναν καφέ» σχολίασε.