Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού που στις αρχές του μήνα πληροφορήθηκαν για τη δράση ενός κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών με «πρωταγωνιστή» έναν ανήλικο, καθώς η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη ενός 14χρονου που μεταξύ άλλων είχε στήσει «στέκι» για χρήση ακατέργαστης κάνναβης από άλλους ανήλικους, τους οποίους προμήθευε ο ίδιος.

Ο 14χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εντοπίσει έναν εγκαταλελειμμένο χώρο – αποθήκη σε κεντρικό σημείο στον Κάλαμο, τον είχε «κλείσει», είχε τοποθετήσει κλειδαριά και από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή τον μετέτρεπε σε σημείο συγκέντρωσης ανήλικων και νεαρών για να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

«Κλειδί» για την ταυτοποίηση του 14χρονου αποτέλεσε η πληροφορία πως ο ανήλικος «πρωταγωνιστής» οδηγούσε ένα τετράχρονο όχημα τύπου «γουρούνα», για να κινείται γρήγορα στην ευρύτερη περιοχή. Ο ανήλικος εμφανιζόταν να κρύβει ναρκωτικά μέσα στην αποθήκη, όπως και να μετέβαινε με τη «γουρούνα» στην εκκλησία της Αγίας Τριάδος στον Κάλαμο, όπου φέρεται να συναντούσε ενήλικες που σχετίζονταν με ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί του Τ.Α. Ωρωπού έθεσαν σε παρακολούθηση την αποθήκη και διαπίστωσαν ότι μέσα σε ένα βράδυ μπορεί να πέρναγαν από εκεί ακόμη και 30 άτομα, με την πρόσβαση να είναι ελεγχόμενη από τον 14χρονος. Τελικά, μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη ο ανήλικος καθώς και ακόμη τρία άτομα (σ.σ. ηλικίες 22, 32 και 33 ετών). Σε έρευνα που έγινε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι του ανήλικου βρέθηκαν εφτά μαχαίρια (σ.σ. ανάμεσά τους ένα κυνηγετικό, ένα τύπου πεταλούδα κ.ά.). Κατά την εξέτασή του ο 14χρονος αποδέχτηκε ότι έκανε χρήση κάνναβης είτε μόνος του είτε από κοινού με άλλους συνομηλίκους του, κυρίως στο χώρο της αποθήκης που είχε μετατραπεί σε στέκι, στο οποίο ο ίδιος και άλλοι δύο συνομήλικοί του είχαν τα κλειδιά.

Ανέφερε ότι προμηθευόταν την κάνναβη από ανήλικο αλλοδαπό και ότι αγόραζε τα ναρκωτικά από κοινού με τα υπόλοιπα παιδιά για να τα καπνίσουν μαζί. Αρνήθηκε ότι αγόραζε ναρκωτικά από την Αγία Τριάδα, όπως αρνήθηκε και ότι τα διέθετε σε άλλους για χρήση. Επίσης, υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τους συγκατηγορουμενους του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είναι σφόδρα πιθανό –όντας ίσως ο μοναδικός ανήλικος της παρέας που διέθετε μεταφορικό μέσο- να μετέβαινε στην Αγία Τριάδα για να προμηθευτεί ναρκωτικά, ωστόσο στη συνέχεια τα διέθετε σε άλλους συνομηλίκους του χωρίς να στοχεύει σε κέρδος αλλά στην εξυπηρέτηση της προμήθειας μεταφοράς και στην από κοινού χρήση. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι από την αστυνομική επιχείρηση κατασχέθηκε ακόμη ποσότητα κάνναβης 113,4 γραμμ. και το χρηματικό ποσό των 805 ευρώ προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών.