Φίλος του 19χρονου που κατήγγειλε τον πάτερ Αντώνιο για ασέλγεια, μίλησε δημόσια και ανέφερε ότι ο επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου» παρενοχλούσε τον νεαρό, τον οποίο χάιδευε αισθησιακά και τον έβαζε να ξαπλώνει δίπλα του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Tlive» είπε ότι ο νεαρός επικοινώνησε μαζί του και είπε πως «μου είχε μιλήσει τέλη Σεπτεμβρίου, όταν είχα να τον δω δυο εβδομάδες. Μου λέει: “έχω να σου πω κάποια πράγματα”. Και ξεκίνησε να μου εξιστορεί όλα αυτά που τα έχει πει με λεπτομέρειες. Μου είπε ότι ήταν πάρα πολύ κοντά του, το ήξερα και αυτό από πριν, το είχε πει και πιο παλιά, αλλά τα άλλα που μου είπε μετά ότι τον έβαζε να ξαπλώνει μαζί του στο κρεβάτι, περνούσε το χέρι του μέσα από τα ρούχα, μέσα από τα εσώρουχα σιγά – σιγά, δειλά – δειλά, αυτά δεν μου τα είχε πει.

«Τον έβαζε να ξαπλώνει μπρούμυτα δίπλα του, του έπαιρνε το κεφάλι το έβαζε πάνω στα γόνατά του. Όταν ο … δεν ήθελε, δεν δεχόταν, έδειχνε ότι τραβιέται σε αυτά που κάνει, στα χαϊδέματα, στα αισθησιακά, κάτω από τα εσώρουχα και τα σχετικά, νευρίαζε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Έπειτα, ανέφερε πως 19χρονος έφυγε από τη δομή και ζούσε σε ένα διαμέρισμα που είχε νοικιάσει μαζί με έναν φίλο του, κάτω από άσχημες συνθήκες. «Είπαμε μηδέν τηλέφωνα, μηδέν επαφή δεν είχα καθόλου επαφή μαζί του αλλά επειδή δε μου μιλούσε είχα ανησυχήσει. Και λέω δεν γίνεται. Πήγα να τον βρω ένα βράδυ ήταν τέλη Σεπτεμβρίου… Πήγα, τον είδα, δεν ήταν πάρα πολύ καλά, ήταν σε άθλια κατάσταση είχε πει ότι του έκοψαν το ρεύμα, δεν είχε φαγητό, δεν είχε νερό, τίποτα… Μου λέει έχω να φάω 3 ημέρες και έχω να πιω νερό 2 ημέρες. Πάρε μου σε παρακαλώ ένα μπουκαλάκι νερό», ανέφερε έπειτα.