Η δικαιοσύνη εξετάζει ξανά την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς του 2022, αφού η εισαγγελία ξεκινάει έρευνα για τυχόν λάθη και παραλείψεις.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαλευκανθεί πλήρως ο τρόπος με τον οποίο οι αρμόδιες αρχές, χειρίστηκαν την υπόθεση. «Έτσι, σήμερα καταθέσαμε ένα υπόμνημα το οποίο είναι 126 σελίδες, στο οποίο αναλύουμε τις παραλείψεις συγκεκριμένων κρατικών λειτουργών, κι όχι μόνο αστυνομικών. Μέσω αυτού, υποστηρίζουμε με αποδεικτικά στοιχεία, έχοντας ως σημαία την λογική, πως έλαβαν χώρα ανεπίτρεπτες παραλείψεις, οι οποίες έγιναν κατά την άποψη της κας Μπίκα, με μοναδικό σκοπό να βλάψουν την ίδια και να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος» αναφέρει στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας, Νίκος Διαλυνάς.

Παράλληλα, ο κ. Διαλυνάς σχολιάζει πως είναι παράδοξο, από την μία πλευρά να έχει εκδοθεί αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα, να έχει τεθεί στο αρχείο η αίτηση αναιρέσεως, κι από την άλλη να διατάσσεται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διερευνηθούν παραλείψεις όλων των κρατικών οργάνων, οι οποίοι ασχολήθηκαν με την υπόθεση της Γεωργίας.

«Αντιλαμβάνεστε ότι το ένα αντιφάσκει προς το άλλο, διότι από την μία τίθεται στο αρχείο η αίτησή μας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κι αναφέρει πως όλα έγιναν σωστά, αλλά από την άλλη διατάσσεται προκαταρκτική για τις παραλείψεις που καταγγέλλει η Γεωργία. Αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνουν αυτά. Εμείς προσπαθούμε, με όσα στοιχεία έχουμε, να υποστηρίξουμε και να ενισχύσουμε την αλήθεια».